5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yavaşcan'dan fotoğraf açıklaması

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşçan başı açık olan eşi Ayla Yavaşçan'ın Suriye gezisi sırasında kara çarşaf giymesine ilişkin olarak Hz. Ali'nin torunu Hz. Zeynep'in türbesine başı açık girilmediğini belirterek, "Oranın kendi mahalli kıyafeti, o cüppe tabir edilen bir kıyafet ve onu giyme zorunluluğu var" dedi.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşçan başı açık olan eşi Ayla Yavaşçan'ın Suriye gezisi sırasında kara çarşaflı fotoğraflarının internet sitelerinde ve medya yer almasının ardından İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Vali Yusuf Yavaşcan, eski Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kamil Güler'in Valilik fotoğraf arşivini de kopyalayarak beraberinde götürdüğünü ve söz konusu fotoğrafların Aralık 2006 yılında Suriye'deki Hz. Zeynep'in türbesinin gezildiği anda çekildiğini söyleyerek, "2006 yılının Aralık ayında, o zaman ki İçişleri Bakanımız sayın Abdulkadir Aksu'nun başkanlığında, yaklaşık 7-8 valinin iştirakiyle Suriye'de ekonomik bir toplantı yapıldı. O toplantıya Şanlıurfa Valisi olarak katılmıştım. Eşim de yanımdaydı. O toplantı boyunca, resmi temaslarımızın yanı sıra; Şam'daki bazı özel mekanlara da ziyaretler gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerin sırasında Şanlıurfa'ya komşu olan Haseki ve Rakka valilerinin eşleri de vardı. Çeşitli yerler ziyaret edildi. Bu ziyaretlerden birisi de Hz. Ali'nin torunu Hz. Zeynep'in muhteşem, görkemli türbesiydi. Oraya başı açık girme imkanı yok. Hz. Ali'nin torunu olması nedeniyle de, İranlı Şii'lerin kontrolünde olan bir yer. Girişte bizde hazırlıklı gitmemişiz. Önceden keşke baş örtüsü götürseymişiz. Ama orda, oranın kendi mahalli kıyafeti, o cüppe tabir edilen bir kıyafet ve onu giyme zorunluluğu var. Oradaki, işte bir türbe ziyareti, sonuçta 5-10 dakikalık bir ziyaret sarfında giyilen bir kıyafet oldu. Tamamen o mekan içerisinde, o kısa ziyaret içerisinde gerçekleşen bir kıyafet" dedi.

Haberlerde çıkan fotoğrafların emekliye ayrılan basın müdürü Kamil Güler'in bir şekilde kopyalayarak aldığını söyleyen Vali Yavaşcan, "Yani bu benim özel arşivlerimde yer alan bir fotoğraf, şuanda emekliye ayrılan basın müdürümüz, bir şekilde onu kopyalayarak, basına dağıtmış. Tabi bu konuyla ilgili kendisi hakkında yasal işlem ve dava konusu olacak. Bununla ilgili gereken işlemlere başlanacak. Ancak bugün 10 Kasım 2008. Büyük Önder Atatürk'ün ölümünün 70. yıldönümü. Bu vesileyle onu rahmetle ve minnetle anıyoruz. Biz Cumhuriyet çocuğuyuz. Cumhuriyet ilke ve inkılaplarına bağlıyız. Bu bağlılığımızı 30 yıldır süren devlet memuriyeti sırasında her seferinde göstermişiz, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Bizi, bu tür çirkin iftiralar, yakıştırmalar, bir takım hoş olmayan davranışlar, şevkimizi kırsa da asla bizi yolumuzdan döndürmeyecektir. Biz yine doğru bildiğimiz yoldan, bu ülkenin şuanda valisi bulunduğum Şanlıurfa'nın kalkınması için sonuna kadar yapılması gerekenleri yapacağız. Elimizden gelen bütün gayreti yine sarf edeceğiz. Bunlar bizi yıldırmayacaktır" diye konuştu.

Gerekli yasal hakkını kullanacağını ve basın müdürünün valilik arşivini kopyalayıp götürdüğünü sözlerine ekleyen Vali Yavaşcan, "Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzün bir arşivi var. Tabi valilik olarak yaptığımız her türlü etkinliğin hem fotoğrafları, hem de filmleri olan kamera görüntüleri mevcuttur. Bunları kendisi emekli olup giderken, bunların hepsini kopyalayıp götürdüğünü yeni öğrendim. Ve bununla ilgili olarak da; bu bir emniyeti su istimal suçudur. Bununla alakalı olarak savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Ayrıca bu konuda da bizim izinsiz olarak götürülen arşivimizi geri alma konusunda da şuanda çalışmalar sürmektedir" şeklinde konuştu.

İH
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 17:08:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?