5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yavuz Donat Şanlıurfa'da

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Yavuz Donat uzun yıllar sonra geldiği Şanlıurfa'yı bambaşka bir il olarak gördüğünü belirterek, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve ekibini yürütülen belediyecilik hizmetlerinden dolayı tebrik etti.

Donat, dün akşam saatlerinde havayolu ile Şanlıurfa'ya geldi. Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın misafiri olarak Şanlıurfa'da bir gece geçiren Gazeteci Yavuz Donat, Yıldız Konukevi'nde onuruna verilen bir akşam yemeğine katıldı. İllerin sorunlarını köşesine taşımak üzere zaman zaman yurt gezisine çıkan Donat, gezisi kapsamında geldiği Şanlıurfa'ya hayran kaldığını ifade etti.

Sabahın erken saatlerinde Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ile bir araya gelen Yavuz Donat Şanlıurfa'yı gezdi. Şanlıurfa ve belediyecilik hizmetleri hakkında Başkan Fakıbaba'dan bilgi alan Donat, Şanlıurfa'ya bir kaç geldiğini ancak bu gelişinde bambaşka bir Şanlıurfa ile karşılaştığını ifade etti. Donat, "Şanlıurfa'yı çok farklı gördüm. Şanlıurfa her alanda gelişmiş bambaşka bir şehir. Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'yı yaptığı özverili ve başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Şanlıurfa'ya doktor eli değdiği belli oluyor" dedi.

Kentin tarihi ve turistik yerlerini de gezen Yavuz Donat, Başbakanlık Eski Müsteşar Yardımcısı Merhum Selçuk Polat Parkı'nda Belediye Başkanı Fakıbaba ile birlikte bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkanlık konutunda Belediye Başkanı Fakıbaba'nın eşi Gül Fakıbaba'nın Gıda Bankası ve Mikro Kredi'ye ilişkin çalışmalarını inceleyen Donat, daha sonra tarihi çarşıları gezdi. Her fırsatta halk ile bütünleşen Belediye Başkanı Fakıbaba ve gazeteci Yavuz Donat, Şanlıurfalılarla bol bol sohbet etti. Gezisi sırasında boynuna bağladığı puşi ile gezen Yavuz Donat yöresel kıyafet satın aldı.

Yavuz Donat'a gezisi sırasında Belediye Başkan Yardımcısı M. Fevzi Yücetepe, Mustafa Aydın ve Şanlıurfa'daki dostları eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 19:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?