30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Yayalara ceza yağdı

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube ekipleri, yaya geçidini kullanmayan vatandaşlara ceza kesti. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Şanlıurfa-Gaziantep Karayolu üzerinde bulunan Balıklıgöl Devlet Hastanesi önündeki üst geçidi kullanmayan yayaları uyardı.

İkazlara uymayan yayalar ise, para cezasına çarptırıldı. Yaya geçidini kullanması için trafik polislerinin ikazlarını uymayan İbrahim Bulut isimli vatandaş, uluslararası İpek Yolu’ndan karşıya geçerken, polisler tarafından 45.80 YTL para cezasına çarptırıldı. Polise itiraz eden yaşlı adam, daha sonra beddualar ederek, "Hakkımı size helal etmiyorum" dedi.

Polisler, üst geçidi kullanamayan yaşlı, sakat ve hastalar için trafiği durdurarak, bu kişilerin yolun karşısına geçmesine yardım oldu. Polislerin sakat vatandaşları yoldan karşıya geçirdiğini gören bazı vatandaşlar da yoldan karşıya geçmek isterken, polis tarafından engellenerek yaya geçidine yönlendirildi. Trafik polislerinin ceza kestiği Abdulcenap Ataca ise, trafik ceza tutanağına itiraz edip makbuzu polisin üzerine attı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri ise, yaklaşık 375 kişiye yaya geçidini kullanmaları için ikaz ettiklerini, ikazlara uymayan yaklaşık 10 kişiye toplam 458 YTL para cezası kesildiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 14:09:12
Güncelleme :21 Şubat 2005 Pazartesi 14:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?