5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yemek dağıtımında izdiham!

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, hayırsever bir işadamı tarafından dağıtılan iftar yemeğinde izdiham yaşandı. Yemek almaya büyüklerin yerine küçükler gelince, arbede yaşandı, yumruklar ve tekmeler havada uçuştu.

Ceylanpınar ilçesinde hayırsever bir işadamı tarafından her yıl dağıtılan iftar yemeğinde yaşanan izdiham ve kavga görüntüleri ilçe halkının tepkisini çekti. Yemek dağıtımı öncesi aşevi önünde uzun kuyruklar oluşturan yardıma muhtaç ailelerin çocukları, bir kap yemek alabilmek için birbirleriyle itişe kalkışa sıra beklediler.

Sıra bekleme sırasında sinirleri gerilen çocuklar birbirleriyle tekme tokat girirken, büyükler ise seyretmekle yetindi. Yemek dağıtımında yaşanan kargaşanın genellikle yemek almaya gelen çocuklar tarafından gerçekleştirildiğini dile getiren vatandaşlar, yardım konusunda yetersiz kalan diğer kamu kuruluşlarına tepki gösterdiler.

Dağıtılan yemeği yetersiz bulan yardıma muhtaç aileler, bir an önce diğer kamu kuruluşların harekete geçip kendilerine yardım elini uzatılmasını istediler. Yemek dağıtımı esnasında yaşanan kavgaların da bir an önce son bulmasını isteyen yardıma muhtaç aileler, yemek dağıtımının daha adil ve yeterli seviyede olmasını istediler.

Yemek dağıtımı dışında diğer kamu kuruluşlarının da Ramazan ayında yardıma muhtaç insanlara yardım etmesini dile getiren Aziz Karataş, "Aşevinde dağıtılan yemeklerin dışında Kaymakamlık ve Belediye gibi kamu kuruluşlarının da yardıma muhtaç insanlara yardım etmesi gerekmektedir. Şimdilik bir tek Ceylanpınarlı bir işadamının kendi imkanları ile yaptırmış olduğu aşevinin yemeklerinden faydalanıyoruz" dedi.

Yapılan yemeğin yeterli olduğunu fakat yemek almaya gelen çocuklar tarafından izdiham oluşturduğunu dile getiren aşevi aşçısı Şehmus Öztürk, "Ramazan ayı boyunca günde 25 kilogram sulu yemek ve 25 kilogram pilav türü yemek yapıyoruz. Yapılan yemekler aslında yeterli fakat, her aileden bireyinden birden fazla kişi gelmesi izdihama neden oluyor. Bu yıl diğer kamu kuruluşlarının ve diğer işadamlarının Ramazan ayında gerekli yardımı yapmaması aşevine olan yoğunluğu artırdı" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 11:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?