5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yeni düzenleme mağdur etti

Şanlıurfa Akçakale ilçesinde bulunan Türkiye-Suriye Sınır Kapısı'nda ticari araç çalıştıran esnaf, Ulaştırma Bakanlığı'nın yeni uygulamaya koyduğu 'Kara Taşımacılığı' düzenlemesinden dolayı mağdur edildiklerini ileri sürdü.

Sınır kapısında taşımalı araç çalıştıran esnaf, yeni uygulamayla birlikte yaptıkları işin hiçbir cazibesinin kalmadığını iddia ederek, mağdur edildiklerini öne sürdü. Yeni uygulamadan dolayı mağdur edildiklerini iddia eden esnaf, sınır kapısında bir araya gelerek Ulaştırma Bakanlığı'nın yeni uygulamasına tepki gösterdi.

Toplanan grup adına bir açıklama yapan sınır kapısında araç çalıştıran ve şirket temsilcilerinden İsa Toktimür, yeni uygulamayla birlikte çok mağdur olduklarını ve bu uygulamadan hemen dönülmesi gerektiğini öne sürerek, "Bu kapıda yaklaşık olarak 150 kişi bu yolla evine ekmek götürmektedir. Bu uygulama ile birlikte bu insanlar işsiz kalmıştır. Sınırda ticari araç çalıştıranlar K2 kartıyla iş yapıyorlardı. Şimdi bu kart zorunluluğu kalmadı. Normal hususi araçlarda yolcu taşıyabilecek duruma getirildi. Oysa bizler sigorta yapma, vergi verme ve hafta sonu çalışma vergisi veriyoruz. Biz bunların hepsini verirken diğer hususi araçlar bunların hiç birini vermeyecek. Buradan Şanlıurfa'nın 11 milletvekiline sesleniyorum, bu sorunumuza acil bir çözüm bulun. Hani bu kapı bölgeyi kalkındırmak için bir fırsattı. Bizler bu fırsatlardan istifade edemiyoruz. Bu arabaları banka kredileri ile aldık. Şimdi bu kredileri ödeyemeyeceğiz. Bankalar her gün bizlere telefon edip taksitlerin yatırılmasını istiyor. Peki, bu durumda bizler ne yapabiliriz. Siyaset zamanında ileri geri konuşan siyasetçilerimiz nerede? Gelip bu sorunumuza çare bulsunlar. K2 kartlarımızı gidip Ulaştırma Bakanlığı'nın önüne bırakacağız. Madem ki böyle bir uygulama başlatacaktınız neden K2 kart zorunluluğunu çıkardınız. Acilen bu konudaki yürütmeyi durdurmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 17:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?