5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yeni otogarın temeli atıldı

Yeni Şanlıurfa Otogarı'nın temeli, AK Parti Grup Başkan Vekili, Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün'ün katılımıyla, Esentepe'de İMKB (İstanbul Menkul Kıymetler Borsası) Lisesi yanında düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Törene, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Ergün ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yanı sıra, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili A. Müfit Yetkin, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Aydın, Mehmet Fevzi Yücetepe, Habib Arslan ve İbrahim Güllüoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kuş, AK Parti İl, İlçe, ve Kadın Kolları Teşkilatı, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş amirleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

28 Mart 2004 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerinin ardından tabir yerinde ise 'Enkaz' olarak nitelendirilecek "Köy" görünümünde bir şehir devraldıklarını belirten Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti zihniyeti ile 4,5 yılda gerçekleştirilen hizmetlerle Şanlıurfa'nın artık bölgesinde değil, Türkiye genelinde de "Örnek Bir Kent" konumuna getirildiğini vurguladı.

Davetlilere, Şanlıurfa'da yürütülen belediyecilik hizmetleri hakkında bilgi veren Başkan Fakıbaba, yeni Şanlıurfa Otogarı Projesinin hayata geçirilmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti.

Daha sonra konuşma yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Ergün ise konuşmasında, Şanlıurfa Belediyesi tarafından kent genelinde gerçekleştirilen hizmetlerin rahatlıkla kendisini gösterdiğini belirterek, temeli atılan Şanlıurfa Yeni Otogarın tüm Şanlıurfalılara hayırlara vesile olmasını diledi.

Törende yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'ya adeta övgüler yağdıran ve kent merkezindeki hizmetlerine değinen AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Ergün, " Şanlıurfa adına uzun uzun konuşmaya bence hiç gerek yok. Kent merkezinde yürütülen hizmetler kendini rahatlıkla göstermektedir" dedi.

5 yıllık süreçte Şanlıurfa'ya hemen hemen her yıl mutlaka geldiğini ifade eden AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Ergün Şanlıurfa'nın bu süreçte yükselen grafik çizdiğini vurguladı.

Şanlıurfa'nın Türkiye açısından önemine değinen Kocaeli Milletvekili Ergün, kentin tarihi ve turistik değerlerine dikkat çekerek, dünyada yaşayan herkesin mutlaka bu kenti bir kez olsun gelip görmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından "Yeni Şanlıurfa Otogarı"nın temel atma işlemi, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Ergün, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili A.Müfit Yetkin ve Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve diğer davetliler tarafından gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Ekibi bir konser verirken, Halk Oyunları Ekibi bir gösteri yaptı.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın devasa projelerinden biri olan Yeni Şanlıurfa Otogarı, Çevik Kuvvet-Sırrın Çevre Yolu üzerinde 60 dönümlük bir alan üzerinde inşa edilecek.

Yapım İhalesi 29 Ağustos 2008 tarihinde yapılan Yeni Otogar Projesinin 10 ay (300 İş Günü) içersinde tamamlanması planlanmaktadır. 2 ana kattan oluşan Yeni Otogarda, alt kat, ilçelere ait minibüsler terminali üst kat ise otobüs terminali olarak hizmet verecek. Yeni Otogar, günümüz modern mimarı anlayışına uygun dizayn edilecek.

Yeni Otogar Tesisi, terminal ve alışveriş merkezi olmak üzere 2 etaptan oluşacaktır. Birinci etapta, terminal binası, otobüs ve minibüs peronları ve ziyaretçi otoparkları yer alacaktır. Son derece modern bir görünüme sahip olan Yeni Otogar'da merkezi iklimlendirme, yürüyen merdivenler ve panoramik asansörler v.b tüm teknolojik konfor ve donanımlar düşünülmüştür.

30 adet otobüs peronu, bilet satış gişeleri, yolcu bekleme salonları, lokantaları, kafeterya ve çeşitli meslek dallarında onlarca işyerinin yer alacağı Yeni Otogar'da ayrıca 220 araç kapasiteli bir otoparkta yer almaktadır.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 18:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?