5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yeni Vali görevde

Son Valiler Kararnamesi ile Şanlıurfa'ya vali olarak atanan Nuri Okutan görevine başladı. Vali Okutan için Şanlıurfa Valiliği önünde düzenlenen karşılama töreninde uzun kuyruklar oluştu.

Şanlıurfa'ya atanan eski Trabzon Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa Valiliği önünde düzenlenen törenle karşılandı. Saat 10.00'da düzenlenen törene İl Jandarma Alay Komutanı Albay Şükrü Cumhur, Belediye Başkan Vekili Ahmet Al, kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Nuri Okutan, makam aracından iner inmez Şanlıurfaspor Taraftarlar Derneği tarafından boynuna 'Şanlıurfaspor' atkısı takıldı. Yaklaşık 20 dakikalık "hoş geldin" merasiminin ardından, zaman zaman valilik önündeki caddeye çıkarak, vatandaşlarla da tokalaşmayı ihmal etmeyen Okutan, daha sonra tören mangası tarafından karşılandı. Makam odasına çıkan Vali Okutan, burada gazetecilere açıklama yaptı.

Sözlerinde sık sık devletin vali olduğuna ve herkese eşit mesafede yaklaşacağını hatırlatan Vali Okutan, "Şehzadeler kenti Trabzon'dan, peygamberler şehri Şanlıurfa'ya geldim. Biz devletin valisiyiz. Devletin emrinde, Şanlıurfa'nın da hizmetinde olacağım. Herkese eşit mesafeli davranacağız. Elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz. Bu konuda gerek Şanlıurfalılar, gerekse de basın bizi tetkik edebilecek. Ben her türlü tetkike açığım, yeter ki ısmarlama olmasın" dedi. 

Şanlıurfa'ya atanan Vali Nuri Okutan görevine başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan başlama mesajında, Milli mücadelenin şanlı şehri Şanlıurfa'da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Değerli Şanlıurfalı hemşehrilerim; şehzadeler şehri Trabzon'dan peygamberler şehri Şanlıurfa'ya geldiğim bu ilk günde büyük bir muhabbetle beni aranıza alıp kabul ettiğiniz için bütün Şanlıurfalı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum.

Şanlıurfa ölümsüz değerler üretmiş, ürettiğini kendine saklamayıp insanlığa da hediye etmiş, güngörmüş, eyyam sürmüş bir şehrimizdir. Bu sebeple aranızda bulunmaktan, bu şehre hizmet imkanı verilmesinden şeref duymam tabiidir. Vali olarak bu şehirde her biri diğerinden muhteşem potansiyeller görmekteyim. Kutsal ve kutsanmış şehir olan Şanlıurfa'nın hem ülkemize hem de bütün dünyaya söyleyecek sözleri, ikram edeceği değerleri vardır. O büyük tarihi birikimi, el birliğiyle güncelleyip yeniden insanlığın hizmetine sunma sürecinin bir halkası olabilirsem, sorumluluğumu yerine getirdiğimi düşüneceğim" dedi.

Şanlıurfa'nın aydınlanmanın merkezi Harran'ı, Hz. İbrahim ve diğer peygamberleri ile insanlığa ışık tutmuş bir şehir olduğunu aktaran Okutan, mesajında şunları kaydetti:

"Şehrimizdeki görev sürem boyunca herkese eşit mesafede, birinin adamı olmaktan uzak, devletimin emrinde Şanlıurfalıların hizmetinde olacağımı bilmenizi isterim. Devletin çatık kaşını değil devletimin hizmet aşkını sizlere göstermek için aranızdayım. Bu sebeple Şanlıurfa'ya hizmet etme arzumuz bir heves değil, bir şereftir. İnsanların yaşadığı kente benzemesi, kentin insan gibi mutlu olmasını sağlamakla mümkün olacaktır.

Şanlıurfalılarda yaşadığı şehre benziyorlar ve mutlu, huzurlu, güvenli ve refah içerisinde yaşamaları haklarıdır. Yöneticilik hayatım boyunca, hizmet ve ibadeti tek kavram bilme zevkiyle çalıştık. Yüce Türk devletinin emrinde ve milletimizin hizmetinde olmaktan daha yüksek bir şeref tanımıyorum. Hedefimiz hizmetin en ideal formlarını bulmak ve işletmek olagelmiştir. Kaymakamlığım zamanında valisi olma hayalini kurduğum Şanlıurfa Valiliğim sırasında sizlerle hep birlikte el ele vererek hedeflerimizi yükselteceğiz. Elimde sihirli bir değnek olmadığını bilmenizi isterim.

Ama benimle beraber yürüyeceğine inandığım hemşehrilerimin olduğuna da yürekten inanmaktayım. Şehrin gerçek sahipleri; şehrin sakinleri, eşraf ve esnaflarıdır. Şehrin değerlerini iyi analiz ederek el ele tutabilirsek çok şeyi değiştirebileceğimizi düşünüyorum. Görev sürem içerisinde mesaimi Şanlıurfalılara harcarken Şanlıurfalılardan da irfan alacağım. Beni aranıza almanızı ve kendinizden bilmenizi ister, bütün hemşehrilerime selam, saygı ve sevgilerimi sunarım."
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 17:04:03
Güncelleme :26 Haziran 2009 Cuma 17:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?