5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yenilmez'in tutuklanmasına tepki

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde DTP'liler, yaptıkları basın açıklaması ile DTP İlçe Teşkilatı Başkanı Ahmet Yenilmez'in tutuklanmasına tepki gösterdiler.

DTP Suruç İlçe Teşkilatı binası önünde yapılan basın açıklamasına Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin, DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, DTP Suruç İlçe yönetimi ve partililer katıldı.

Grup adına açıklama yapan DTP Suruç İlçe Başkan Yardımcısı Vahit Akgün, "Ülkemizde iyi şeyler olacak denmesinden sonra ne yazık ki, hiç de iyi şeyler olmuyor. Yürüttüğümüz demokrasi mücadelesinin bedelleri çok ağır bir şekilde partimize ve demokrasi güçlerine ödetiliyor. Partimize ve KESK'e yönelik gözaltı, tutuklamaları had safhaya ulaşmıştır. KESK Eğitim Sekreteri Songül Morsümbül'ün de aralarında bulunduğu onlarca kişi tutuklandı, diğer yandan Tunceli ve Bingöl'de parti yöneticilerimize yapılan operasyonlarda onlarca parti yöneticimiz tutuklanmıştır. En son İlçe Başkanımız Ahmet Yenilmez yaptığı basın açıklaması nedeniyle tutuklanmıştır. DTP olarak demokrasiden ve demokratik mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimiz ve taviz vermeyeceğiz. Bunu başaracak demokratik irademizi ve halkımızın kararlı duruşu vardır. Biz burada
çağrıda bulunuyoruz. Antidemokratik uygulamalardan vazgeçilmesi, başta İlçe Başkanımız Ahmet Yenilmez olmak üzere tutuklanan tüm yöneticilerimizin serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 18:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?