5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yerel seçimlere doğru

Şanlıurfa'da yayın yapan yerel gazetelerden Sembol Gazetesi, yaklaşan yerel seçimler öncesi halkın nabzını tuttu.

'Sizin Belediye Başkanınız Kim?' haberi ile Mart 2009 Yerel seçimler öncesi oylama yapan gazete, halktan gelen isimlere dayanılarak bir anket düzenliyor.

Gazetenin internet sitesi www.sanliurfasembol.com adresine gönderilen yorumlardan derlenecek isimler daha sonra yine site aracılığıyla halka duyurulacağı bildirildi. 90'ı aşkın yorumun geldiği sitedeki haberde Şanlıurfalılar, İl Belediye Başkanlığı için hangi ismin başkan olması gerektiğini dile getiriyor. 13 adayın isminin geçtiği haberde, gazete çalışanları talep edilen adaylarla da güreşerek Belediye Başkanlığı için çalışmalarının olup olmadığını araştırıyor.

Gazetenin ilgili haberinde 13 ismin ağırlıkta olduğu belirtildi. Amaçlarının halkın duyarlılığını ilgililere ulaştırmak olduğunu belirten Gazete Yazı İşleri Müdürü Şahin Öznur, son olarak 13 ismin ağırlıkta olduğunu dile getirdi. Öznur, "Sitemizde adı geçen isimlerle görüşerek adaylık yönünde herhangi bir çalışmalarının olup olmadığı araştırıyor ve bunu tekrardan halka duyuruyoruz. Yorumlar arasında isimlerin yanı sıra çeşitli eleştirilere de yer veriyoruz. Böylelikle halkın hangi yönde hizmet istediğini de yine ilgililere bildiriyoruz" dedi.

Mevcut Belediye Başkanı Dr. A. Eşref Fakıbaba'nın, ağırlıkta olduğu isimler arasında Müsteşar Ferhat Şelli, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ekinci, Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Eğitim ve Öğretim Genel Müdürü Hasan Kaplan, DTP İl Başkanı İbrahim Ayhan, Müşavir Osman Güzelgöz, Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Abdulkadir Açar, Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Araştırmacı Yazar Mehmet Oymak, 2008 Genel Seçimlerinden Bağımsız Aday Ahmet Bayık, Avukat Mustafa Hartavi, Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Vakfı Başkanı Müslüm Sunay ve MİLYER Genel Başkanı Falih Aytar bulunuyor.

Gazete yaptığı araştırmada ise Hasan Kaplan, Müslüm Sunay, Ferhat Şelli ve Mehmet Ekinci'nin adaylık yönünde herhangi bir düşünce ve çalışmalarının olmadığını da ilgililerle görüşerek site aracılığıyla duyurdu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 12:47:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?