30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Yeşil Kart'a hücum

Hükümetin Yeşil Kart sahiplerinin tedavisinde iyileştirmeler yapması ve ilaç alımında da kolaylık sağlaması üzerine Şanlıurfa’da her gün onlarca kişi Yeşil Kart alabilmek için müracaatta bulunuyor.

Hiç bir sosyal güvenceleri olmayan, üzerlerine tapulu ev, arazi bulunmayan fakir vatandaşların sağlık alanında yararlandığı Yeşil Kart’a ilgi giderek artıyor. 1 milyon 443 bin 422 kişinin yaşadığı Şanlıurfa’da şimdiye kadar 339 bin 824 kişiye Yeşil Kart verildiği bildirildi. Hükümetin yeni yılla birlikte Yeşil Kartı bulunanların ayakta tedavi kapsamında görecekleri muayene, tetkik, tahlil, pansuman, diş çekimi, diş protez, gözlük hizmetleri ve ilaç bedellerinin devlet tarafından karşılanmasına karar vermesiyle birlikte Yeşil Kart büroları önünde uzun kuyruklar oluşmaya başladı.

Şanlıurfa Yeşil Kart Bürosu önündeki uzayan kuyruklara son vermek için Sağlık Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulacağı açıklanan Alo Yeşil Kart hattı için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Yeşil Kart Bürosu yetkilileri, "Vatandaşlarımızın Yeşil Kart başvurusundan sonra, işlemlerinin hangi aşamada olduğunu, ne zaman Yeşil Kartları’nı alacaklarını, varsa bir eksikliklerinin ne şekilde ikmal edileceğinin veya ret gerekçelerini, Yeşil Kart bürosuna gitmeksizin, mesai saatleri içinde, telefonla bilgi sahibi olabilmelerini sağlamak amacıyla "Alo Yeşil Kart Hattı" kurulması kararlaştırılmıştır. Bu konularla ilgili alt yapı çalışmaları tamamlanmış, bilgisayar sistemi kurulmuş, bu konuda görev alacak personelin eğitimi tamamlanmış ve görevlendirmeler yapılmış olup, bu uygulama en kısa sürede hizmete girecektir" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2005 Pazartesi 16:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?