4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Yetim ve öksüz çocuklara bayramlık

YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLARA BAYRAMLIK

Şanlıurfa'da Ay Işığım Derneği'nin bu yıl yardımlarını dağıtacağı Çocuk Giyim Merkezi, Vali Nuri Okutan tarafından açıldı.

Atatürk Caddesi 148. Sokak Abamor Apartmanı altında hizmete açılan Ayışım Derneği'nin Çocuk Giyim Merkezi'nin açılışına Vali Nuri Okutan ve Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da katıldı.

Vali Okutan, Ramazan ayının Şanlıurfa'yla eş değer bir ay olduğunu belirterek, "Sabır ve bereket diyoruz; Şanlıurfa bu değerlerle özdeşleşmiş Hz. İbrahim ve Hz. Eyyüb'ün kenti durumunda. Ramazan ayı Şanlıurfa'ya özel bir anlam yüklüyor. Önümüzde bayram var. Bayramda yetim ve öksüz çocuklarımızın sevindirilmesi, herkes için yetime bakmak, yetimin başını okşamak bile herkesin kutsal vazifelerinden biri iken yetimi giyindirmek ayrı bir mutluluk verir insana. Bu dernek de olandan alıp olmaya aktarıyor. Bu tür çalışmaların Şanlıurfa'ya yayılmasını diliyor ve bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Günde 750 yetim ve öksüzü giydirdiklerini ifade eden Dernek Başkanı İbrahim Halil Ural, bu yıl hedeflerinin 10 bin yetim ve öksüz çocuğu giydirmek olduğunu, açılışı yapılan Çocuk Giyim Merkezinin, tamamı yeni olan elbiseleri hayırseverlerin bağışları ile alırken, bir yetim veya öksüz çocuğu giydirmenin bedelinin 30 lira olduğu söyledi.

Vali Okutan, daha sonra Ay Işığım Derneği'nin Çocuk Giyim Merkezi'ne gelen yetim ve öksüz çocuklara elbise beğenip, üstlerini giydirdi.

YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLARA BAYRAMLIK
YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLARA BAYRAMLIK
YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLARA BAYRAMLIK
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 17:18:03
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 18:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?