30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

'Yıkım' isyanı!

Şanlıurfa’da, sanayi sitesi esnafı, işyerlerinin yıkılmak istenmesini protesto etmek için Şanlıurfa Belediyesi’ne yürüdü.

Şehir içinde bulunan sanayi sitesinin, Evren Sanayi Sitesi’ne taşınması için Şanlıurfa Belediyesi tarafından esnafa verilen süre bugün bitti.

Zabıta ekipleri, sanayi sitesine gelerek işyerlerini kapatmak istedi. Yaklaşık 500 kişilik esnaf, yıkımı protesto etmek için sanayide toplanarak belediye yürüdü. Belediye binası önündeki yolu trafiği kapatan esnaf, "Başkan istifa", "Eşkıya başkan" sloganları attı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, olay yerine yaklaşık 200 kişilik çevik kuvvet ekibi gönderdi. Bazı esnaf, yoldan geçen araçların önüne atlayarak, intihar etmek istedi.

Esnaf, belediye binası önünde oturma eylemi başlattı. Daha sonra Şanlıurfa Emniyet yetkilileri, kızgın esnafı yatıştırmak için bir grup belirleyerek Belediye Başkanı’yla görüşme talebinde bulunmalarını istedi. Grup, teklifi kabul ederek, aralarında esnaf temsilcisi 8 kişi belirledi. 8 kişi, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yla görüşmek için belediye önünde beklemeye başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 14:49:02
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 12:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?