7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Yine bir töre cinayeti

Şanlıurfa'da ailesinden habersiz teyzesinin oğluna kaçtıktan sonra geri çağrılan genç kız, ağabeyi tarafından mahalle ortasında bıçaklandıktan sonra boğazı kesildi. 

Edinilen bilgiye göre olay, bugün Muratlı Mahallesi Gülnaz Sokak'ta meydana geldi. A.T. (21) isimli genç kızın, İzmir'de teyzesinin oğlu M.K.'ya 2 Temmuz 2006 tarihinde kaçtığı iddia edildi. Genç kız A.T. daha sonra ağabeyi A.T. tarafından 3 gün önce Şanlıurfa'ya çağrıldı. İki kardeş evde bir süre tartıştıktan sonra ağabey A.T. ekmek bıçağıyla kız kardeşi A.T'yi bıçakladı. A.T. can havliyle evden sokağa kaçan kız kardeşini yakalayarak, sokak ortasında genç kızın boğazını kesti. A.T. olay yerinde hayatını kaybetti. Çevredeki vatandaşların polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen cinayet ekipleri A.T.'yi evinde buldu. A.T. cinayet ekipleri tarafından gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Adeta kan gölüne dönen olay yeri komşular tarafından yıkandı. 

Bu arada, pazara alış veriş için giden genç kızın annesi eve döndüğünde polisle karşılaştı. Genç kızın annesi, bilgisine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayın yaşandığı mahallede görgü tanığı küçük bir kız çocuğu, genç kızın bir kişi tarafından bıçaklandığını söyledi. Muhtemel bir olaya karşı polis mahallede geniş güvenlik önlemi aldı. Öte yandan, A.T'nin ailesinin kızlarına karşılık M.K'nın ailesinden berdel sözü aldığı da iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2006 Perşembe 15:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?