30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Yine doktora şiddet

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan bir doktorun hasta yakınları tarafından darp edildiği iddia edildi.

Olay akşam saatlerinde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana geldi. İddiaya göre, hastanede görev yapan pratisyen doktor Oğuzhan D., Akçiğer rahatsızlığı şikayetiyle servise gelen bir bayanın yakını tarafından darp edildi. Olaya hastane güvenlikçilerinin ve polisin müdahale etmesi üzerine doktoru darp ettiği iddia edilen İ.Ç. gözaltına alındı. Olayın duyulması üzerine hasta yakınları hastaneye gelirken şiddete maruz kalan doktor herhangi bir açıklama yapmadan hastaneden ayrıldı.

“SAĞLIKTA ŞİDDET TÜRKİYE GÜNDEMİNDEN HİÇ DÜŞMEDİ”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Selami Balcı, sağlıkta şiddetin Türkiye gündeminden hiç düşmediğini söyledi. Balcı,”Akşam saatlerinde hastaneye gelen bir hasta yakını maalesef Dr. Oğuzhan bey’e şiddet uygulamış darp etmiştir. Dr Oğuzhan, Akçiğer hastalığı ile acil servise başvuran bir hasta yakını hastanın durumunun iyi olmadığını söylüyor Doktor bey de hastaya bakıyor ilgileniyor ilaç yazarken hasta yakını doktor sen benimle niye konuşmuyorsun, benimle niye fazla ilgilenmiyorsun diyerek doktor beyi darp ediyor omzunda, boynunda darp izleri var. Sağlıkta şiddet Türkiye’nin gündeminde hiç düşmedi böyle giderse düşmeyeceği gözüküyor. Sağlık Bakan’ının açıklamaları var bu konuda. ‘Doktora el kaldıran bana el kaldırmış sayılır’ dedi. Artık bıçak kemiğe dayandı, her şeyin bir usulü olmalı sağlık hizmeti sunan bir doktor darp edilmemeli bu dünyanın hiçbir tarafında yok. sayın sağlık Bakanına çağrıda bulunuyorum sayın Başbakana, Sayın Cumhurbaşkanına artık biz halkımıza kaliteli sağlık hizmeti sunarken birileri tarafından darp edilmeyelim, ölümle tehdit edilmeyelim. Doktor beyin sağlık durumu iyi ancak psikolojisi bozuldu” diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2013 Pazar 09:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?