3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

YÖK Başkanı'na protesto

YÖK BAŞKANINA ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO

Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nin 2010- 2011 akademik yılının açılışı ve bazı açılışlar için Şanlıurfa'ya gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, formasyon isteyen öğrenciler tarafından protesto edildi. Öğrenciler slogan atıp alkışlarla YÖK Başkanı Özcan'a tepkilerini dile getirdi.

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve beraberindeki heyet Harran Üniversitesi Osmanbey kampüsünde bulunan Mühendislik Fakültesi'ni hizmete açtıktan sonra Beden Eğitimi Yüksek Okulu binasının temelini attı. Daha sonra Başkan Özcan, Mavi Salon'a geçerek, burada Harran Üniversitesi'nin 2010-2011 Eğitim Öğretim yılının açılışını yaptı. Kısa bir konuşma yapan Başkan Yusuf Ziya Özcan, dünya da hızlı gelişmeler olduğunu belirterek, "Son zamanlarda YÖK'e olan talep artıyor. Hayat boyu öğrenme

fevkalade önemlidir. Günümüzde küreselleşme korkunç bir süreçtir. Bu süreçle ülkeler arasında sınırlar kalkmıştır. Başka bir üniversitede olan bir olay üniversitemizde gelişmenin olması, biz de olan gelişmenin başka üniversitelerde kullanımı temel nedeni sınırların kalkmasıdır" dedi.

Konuşmaların ardından Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'a hediye takdim etti. Daha sonra salondan ayrılan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, basın mensuplarının türbanla ilgili sorularına cevap vermekten kaçındı. Başkan Özcan, hızla basın mensuplarının yanından uzaklaşarak aracına doğru giderken, burada bekleyen bir grup öğrencinin protestosuyla karşılaştı. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'a formasyon ile ilgili sorular soran öğrenciler, istedikleri cevabı YÖK

Başkanı Özcan'dan alamadıkları gerekçesiyle 'formasyon' diye bağırmaya başladı. Korumalar, hemen YÖK Başkanı'nı aracına bindirerek, olay yerinden uzaklaştırdı. Protesto eden öğrenciler slogan atıp alkışlarla YÖK Başkanı Özcan'ı protesto etti. Daha sonra öğrenciler kampüs içerisinde bir süre yürüyüş yapıp ardından oturma eylemi yaptı. Öğrenciler, herhangi bir öğrenciye söz hakkı verilmediğinden bahsederek, "Formasyon istiyoruz bu olmazsa bırakın iş bulmayı aç kalacağız" diye tepkilerini dile getirdiler.

Öğrenciler eylemlerinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

YÖK BAŞKANINA ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO
YÖK BAŞKANINA ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO
YÖK BAŞKANINA ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO
YÖK BAŞKANINA ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 15:19:03
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 23:41:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?