5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yoksula yardım işkencesi!

Şanlıurfa Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından fakir ailelere nakdi yardımı banka görevlileri vezne yerine bankanın otopark girişinde dağıtınca bazı vatandaşlar, havasızlıktan fenalık geçirdi. Polis ekipleri fenalaşan vatandaşlara yardım ederken, yardım alanlar duruma tepki gösterdi.

Bir banka, yardım parasını vezne yerine bankanın alt katında bulunan otopark girişindeki bir bölümde dağıttı. Üstü plastik bölmelerle kapatılan otopark girişinde açılan bir bölümde yapılan para dağıtımı sırasında bazı kadınlar havasızlıktan fenalık geçirdi. Kadın ve erkeklerin ayrı ayrı sıraya sokulduğu otopark girişinde, hava sıcaklığının güneşte 40 dereceyi bulması, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Aşırı sıcaklarda bankanın otopark girişinde dar bir alanda bekleyen kadınlar arasında tartışmalar yaşandı.

Para dağıtımında sıra kavgası çıkınca banka görevlileri polis çağırmak zorunda kaldı. Aşırı sıcak ve havasızlıktan polisler de zor anlar yaşadı. Bir polis memuru fenalaşan bir kadına yüzüne su dökerek, serinletmeye çalıştı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, "Bodrumda vatandaşlar dayanamıyor. Bunun düzeltilmesini istiyoruz. Vatandaşlara yardım etsinler. İçerisi sıcaktan kavruluyor. Görevliler bunu bir an önce düzeltsin" dedi.

Şanlıurfa Valiliği SYDV tarafından fakir ve muhtaç bin aileye, kişi başı 250 ile 500 TL arası olmak üzere nakdi yardımı Şanlıurfa'da dün başlatmıştı.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 13:23:12
Güncelleme :16 Haziran 2009 Salı 13:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?