5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yolculara hediye kitap

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, 'Şanlıurfa Okuyor' projesi kapsamında şehirlerarası yolcu otobüslerini durdurarak, yolculara kitap hediye etti.

Kentin çıkışı Akabe mevkiinde bekleyen İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, başka illere giden otobüsleri durdurarak, yolculara kitap hediye etti. Şahin'in kitap sürprizi ile karşılaşan bazı yolcular şaşkınlıklarını gizleyemedi. Proje kapsamında yolculara kitap dağıtmak istediklerini belirten Şahin, "Çeşitli etkinliklerle bu kampanyayı idrak ediyoruz. Bugün istedik ki şehirlerarası seyahat eden yolcularımıza birer kitap vererek, bu kampanyayı otobüslerde devam ettirelim. Birazdan sizlere birer kitap hediye edeceğiz" dedi.

Daha sonra otobüs kaptanı ve muaviniyle birlikte yolculara tek tek kitap hediye eden Şahin, 'hayırlı yolculuklar' temennisinde bulundu. Yolcular, projenin faydalı olduğunu belirterek, proje için Milli Eğitim Müdürü Şahin'e teşekkür ettiler. Bu proje ile herkesin kitap okumaya yöneleceğini söyleyen bayan bir yolcu, yolculuk süresince kitabı bitirmeye çalışacağını kaydetti.

Vatandaşların kitap okuma alışkanlığını artırmayı amaçladıklarını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Şahin, "Bugün projenin bir ayağını burada gerçekleştiriyoruz. Şehirlerarası yolculuk eden vatandaşlarımıza birer kitap hediye ettik. Gerçekten fevkalade büyük bir ilgi gördü. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu etkinlikler devam edecek. Biz, insanların hayatına bir şekilde kitabı koymayı amaçladık. Özellikle yetişkinlerimize, çocuklarımıza örnek olma noktasında bu faaliyeti çok istiyoruz. Önce onlardan başladık. Gençlerimize, çocuklarımıza bunlar iyi modeller oluşturur diye düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde Balıklıgöl'de büyük bir katılımla açık alanda kitap okuyan bir çalışma yapılacak. Bu hedeflerimiz herkesi kitapla buluşturuncaya kadar sürecek" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 13:11:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?