7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Yoldan geçene bebeğini bırakıp kaçtı

ŞANLIURFA’da, bir kadın kucağındaki 10 günlük kız bebeği, yolda yürüyen 30 yaşındaki Ayhan Özçelik’e eczaneden ilaç alma bahanesiyle emanet ettikten sonra izini kaybettirdi.

İddiaya göre, Süleymaniye Mahallesi’ndeki oto tamir atölyesinde çalışan Ayhan Özçelik, iş çıkışı evine gitmek için yaya olarak yola çıktı. Meteoroloji Caddesi’ne gelen Özçelik’in yanına yaklaşan başörtülü genç bir kadın, eczaneden ilaç almak istediğini, bu nedenle kucağındaki çocuğu tutmasını istedi. Özçelik yardım etmek için kadının kucağındaki kız bebeği alarak tutmaya başladı. Bir süre bekleyen Özçelik, kadın gelmeyince endişelenerek aramaya başladı.

Kadının gideceğini söylediği yakındaki eczaneye gidip soran ancak tarif edilen bir kadının hiç uğramadığını öğrenen Özçelik, durumu polise bildirip bebeği teslim ettim. Polis, bebeği Şanlıurfa Çocuk Hastanesi’nin Yeni Doğan Servisi’ne götürdü. Bebeğin 10 günlük ve sağlıklı olduğu belirlendi.

ŞOK OLDUM

Polis, bebeği terk edip kayıplara karışan kadının bulunması için soruşturma başlatırken, olayın şokunu atamayan Ayhan Özçelik, “Eve giderken tanımadığım bir kadın bana ‘Ağabey bebeği tut, ilaç alayım’ dedi. Ben de, bebek ağlıyor diye insanlık görevini yaparak kabul ettim. Biraz bekledikten sonra, soğukta üşüyen bebek iyice huzursuz olup ağlamaya başladı. Eczaneye baktım, kimse yoktu, ben de olayı polise bildirdim” dedi. Annenin bebeği sokağa bırakmak yerine kendisine vermeyi tercih ettiği yönünde kanaate vardığını belirten Özçelik, yeni nişanlı olduğu için gazetecilerin görüntü almasını istemezken, yaşadıklarının farklı yorumlanmasından endişelendiğini anlattı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 13:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?