5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yürek burkan fotoğraf

Şanlıurfa'da kaçak yapıların yıkımı sırasında hem olaylar çıktı hem de duygu dolu anlar yaşandı. Evlerinin yıkılmasını önlemek için yıkım araçlarının önüne geçmek isteyen 3 kişi ile polisler arasında arbede çıktı.

Belediye ekiplerinin yıkmak istediği bir evde oruçlu olan kadın direnemeyince, yardımına yine yıkım ekibi yetişti. Genç kadının evindeki eşyaları apar topar Belediye temizlik ekibi tarafından dışarı taşındı.

Sabah saatlerinde yıkım gerçekleştirmek üzere bölgeye onlarca belediyeye ait araçlara, yüzlerce zabıta ekibi ve polis takviyesi yapıldı. Yıkım öncesi polis, çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. Ardından iş makineleri kaçak evleri teker teker yıkmaya başladı. Şanlıurfa Belediye yıkım ekibi Akşemsettin, Buhara ve Dikili Mahallelerinde 10 evi yıkmak için harekete geçti. Yanlarına çok sayıda çevik kuvvet polisi de alan yıkım ekibinin ilk adresi 6 evin yıkılacağı Dikili Mahallesi oldu. Burada yıkım ekibine direnen ev sahipleri ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, kendilerine karşı koyan 3 kişiyi gözaltına aldı. Belediyeye tepki gösteren kaçak yapıların sahiplerini polis bölgeden uzaklaştırılmaya çalıştı.Sakin başlayan yıkımda evlerinin yıkımına tepki gösterenler gözaltı yapılarak polis aracına götürüldü.

Bu arada, Dikili Mahallesinde genç bir kadın evinin gözleri önünde yıkılmasını göz yaşları ile seyretti. Yatakları ve ev eşyaları görevliler tarafından dışarı taşınırken, genç kadın, dakikalarca kucağındaki çocuğu ile göz yaşı döktü. Belediye ekipleri daha sonra Buhura Mahallesi'nde 2 ve Akşemsettin Mahallesi'nde de 2 evi yıktı. Ekipler 3 Mahallede toplam 10 kaçak evi yıktı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 18:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?