5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yürek burkan yardım çilesi

Şanlıurfa Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından fakir ailelere Ramazan ayı öncesinde dağıtılan nakdi yardım, ikinci gününde de devam etti. Para yardımı vezne yerine bankanın otopark girişinde dağıtılınca bu kez yine dünkü görüntüler yaşandı. Ellerinde bastonlarla sıra bekleyen yaşlılar yere yığılıp kaldı.

Şanlıurfa'da Ramazan öncesi dağıtılan yardım, ikinci gününde de işkenceye dönüştü. Banka görevlileri Ramazan yardımını ikinci gününde de yine vezne yerine otopark girişinde dağıttı. Önceki güne göre daha kalabalık olan yaşlılar, bu kez birbirleriyle didişti. Banka görevlileri, vatandaşları sıraya sokamayınca bu kez polisten yardım istedi.

Polis olay yerine gelerek vatandaşları sıraya sokmak isteyince tartışma başladı. İtişme-kakışmanın yaşandığı yardım sırasında ellinde bastonu olan yaşlı bir adam yere yığıldı. Düştüğü yerden kalkmakta güçlük çeken yaşlı adama vatandaşlar yardım etti. Yanlarında çocukları ile gelen kadınlar da zor anlar yaşadı.
Aşırı kalabalık yüzünden bazı kadınlar havasızlıktan fenalık geçirdi. Kadınları kalabalığın arasından yine vatandaşlar çıkardı. Para dağıtımının otopark girişinde yapılmasına tepki gösteren vatandaşlar, "150 TL için değmiyor bu kadar beklemeye. İnsanları neden böyle rencide ediyorlar" diye tepki gösterdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 13:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?