3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Zabıta fırınları denetledi

ŞANLIURFA BELEDİYESİ FIRINLARI DENETLEDİ

Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, insan sağlığını tehdit eden, hijyen ve gramaj kurallarına uygun yapılmayan ekmek üretiminin önüne geçmek amacıyla denetimlerini sıklaştırdı.

Tarım İl Müdürlüğü ve Fırıncılar Odası'nın katılımıyla fırınlara yönelik denetimler gerçekleştiren Şanlıurfa Belediyesi Zabıta ekibi, denetimler sırasında fırıncılara hijyen ve kaliteli ekmek üretimi konusunda önemli bilgiler verdi. Denetimler kapsamında önceki gün Vali Fuat Caddesi'de bulunan bir fırına giden Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürü M. Burak Küçük, Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Nazif Çiftçi, Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı ve beraberindekiler diğer fırıncı meslektaşlarına örnek teşkil edecek bir ekmek üretimi gerçekleştirdi. Yetkililerin gözleri önünde yoğrulan hamur önce işçilerin ellerinde yumaklandı ardından ocağa atılarak müşteriye sunulacak kıvama getirildi. Bu sırada fırında uyulması gereken hijyen kurullarına dikkat çeken Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Nazif Çiftçi hijyen ve sağlıklı gıda tüketiminin gelişen dünyada öne çıktığına dikkat çekerek, halkın sağlıklı ve temiz ortamlarda yapılmış ekmekleri tüketmek istediğini söyledi.

Fırınlara yönelik denetimlerin rutin olarak devam edeceğini hatırlatan Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürü M. Burak Küçük ise Şanlıurfalılara kaliteli ekmek yedirmekte kararlı olduklarını belirterek, bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

ŞANLIURFA BELEDİYESİ FIRINLARI DENETLEDİ
ŞANLIURFA BELEDİYESİ FIRINLARI DENETLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 12:34:00
Güncelleme :21 Mart 2010 Pazar 13:17:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?