7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Zabıta hayvan barınaklarını mühürlüyor

Şanlıurfa'da, bina içerisinde bulunan hayvan barınakları kapatılıyor. Zabıta ekipleri tarafından 82 hayvan barınağının mühürleneceği bildirildi. 

Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun mağaralarda ve bina içlerinde hayvancılık yapanlara tanıdığı sürenin dolmasının ardından, geçen hafta Yeşildirek, Karşıyaka, Paşamağ ve Sırın mahallelerinde zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda yakalanan küçük ve büyükbaş hayvanlar Dem-Et Kombinası'na götürülmüştü. 

Zabıta ekipleri, boşaltılan hayvan barınaklarını mühürlemeye başladı. Yetkililer, mühürleme işlemenin birkaç gün süreceğini belirterek, "Kent içerisinde hayvan besiciliğine izin verilmiyor. Bir hafta süren operasyonlar süresince barınaklarda bulunan küçük ve büyükbaş hayvanlar dışarı çıkarılarak Dem-Et Kombinası'na teslim edildi. Hayvan sahipleri, bundan böyle bina içlerinde küçük ve büyükbaş hayvan beslemeyeceklerine dair söz verdi. Biz de tutanak karşısında hayvanlarını teslim ettik. Boşaltılan barınaklar kontrol ediliyor. Hayvan beslemeyenler eski barınakları oda haline getiriyor. Oda haline getirilmeyen yerlerse mühürleniyor. Yeşildirek Mahallesi'nde 20, Karşıyaka'da 33, Paşabağ'da 12 ve Sırrın Mahallesi'nde 17 olmak üzere toplam 82 hayvan barınağı mühürleniyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2006 Çarşamba 11:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?