30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Zabıta parasıyla mağaradan çıktılar

Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde görevli 15 memur, 10 yıldan bu yana mağarada yaşayan bir aileyi kendi aralarında topladıkları parayla kiraladıkları eve yerleştirdi.

Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde görevli 15 zabıta, Topdağı Mahallesi’ndeki bir mağarada yaşayan aileyle görüşerek, ihtiyaçlarını tespit etti. Daha sonra kendi aralarında topladıkları 900 YTL (900 milyon TL) ile Atatürk Mahallesi’nde bir ev tutan memurlar, yoksul ailenin eşyalarını kendi imkanlarıyla bir kamyonete yükleyerek, yeni evlerine yerleştirdi.

Ailenin yıllar önce balyozlarla şekillendirilen mağarada, çok zor şartlarda yaşadığını ifade eden Belediye Zabıta Müdürlüğü İstatistik Şube Şefi Reşit Erbil, ’’Mağara, yaşanacak bir yer değildi. Onları küçük bir mağaradan alarak, 3 odalı bir eve yerleştirdik. Hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra 15 tane aslan gibi evlatları var. Onlar bizim başımızın tacıdır. Ailenin elektrik ve su faturalarını da biz karşılayacağız’’ dedi.

10 yıldır mağarada yaşayan Mehmet Toprak ise, yoksul olduklarını ve eşiyle mağarada yaşadıklarını belirterek, yakınlarının şimdiye kadar kendilerine sahip çıkmadığını söyledi. Daha önce hiç bayram sevinci yaşayamadığını ifade eden Toprak, ’’Şimdiye kadar evim olmamıştı. İlk kez bir evde yaşayacağım. Benim bayramım budur’’ diye konuştu.

Mehmet Toprak’ın eşi Şemse Toprak da, zabıta memurlarının yardımıyla bir ev sahibi olduklarını belirterek, ilk kez bayram sevinci yaşayacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2005 Çarşamba 13:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?