5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Zabıtadan besicilere operasyon

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, şehir merkezinde küçük baş hayvan besleyenlere Belediye Zabıta ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonda sokak aralarını ahır niyetine kullanan ve sokakta hayvanları yemleyen hayvan yetiştiricileri hakkında yasal işlem yapıldı. Aynı kişilerin evde kaçak et kesimi yaptıkları belirlendi. Kaçak etler imha edilmek üzere, el konuldu.

Viranşehir ilçesinde Yeni Mahallede hayvan besiciliği ve kaçak et kesimi yapıldığı şikayetleri üzerine harekete geçen belediye zabıta ekipleri, sokak aralarında besicilerin küçük baş hayvanları yemledikleri ve sokak aralarını ahır niyetine kullandığını tespit etti. Aynı kişilerin evlerinde kaçak et kesimi yaptıkları da tespit edilerek operasyon düzenlendi. Kaçak etler imha edilmek üzere, zabıta merkezine götürülürken, sokakları ahır niyetine kullananlara çevreyi kirlettikleri için ceza yazılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan zabıta amiri Nesih Kaya, "İlçemizde insanlarımız büyük kısmı hayvancılık ve tarımla geçimlerini sağlıyor. Bu nedenle insanlarımızı anlıyoruz. Ama bu kadarı da fazla. Sokakları ahır niyetine kullanmaya çalışıyorlar. Parklara hayvanları salıyorlar. Bu nedenle bundan sonra denetimlerimiz daha da sıklaşacak. Köydeki alışkanlıkları burada devam etmelerine müsaade edemeyiz. İnsan sağlığını tehlikeye atan davranışları cezalandıracak, gerekirse savcılığa bildireceğiz. Bu nedenle halkımızdan bu konuda duyarlık bekliyoruz. Kentimizin temiz kalması için bazı kurallara uyulması gerekiyor" dedi.

Öte yandan, kentte kaçak et kesimi yapılmamamsı için sürekli denetim yaptıklarını belirten Kaya, "Bütün çalışmalarımıza rağmen zaman zaman insanlarımız evlerinde kesim yapıyor. Oysa belediyemiz bu konuda uyarıcı afişler dahil, sürekli bir çalışma içimde. Veteriner kontrolü olmayan etlerin tüketilmesi insan sağlığı açısından çok tehlikeli. Bu nedenle kaçak et kesimi yapanları uyarıyoruz. Bu durum insan sağlığını tehlikeye atacak suçlar kapsamındadır. Bu nedenle belediye mezbahanesinde kesimlerini yapsınlar. Maddi ve manevi ceza almak istemiyorlarsa, kaçak kesimden vazgeçsinler" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 12:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?