5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Zabıtadan fırınlara baskın

Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, sabahın erken saatlerinde ilçede faaliyet gösteren fırınları denetleyerek, ekmeklerin gramajlarını ve fırınların hijyenik olup olmadığını kontrol etti.

İlçenin değişik yerlerinde bulunan fırınları kontrol eden zabıta ekipleri, ekmeklerin gramajlarını, fırınların temizliğini inceledi.

Fırın sahiplerinin evraklarını da inceleyen zabıta ekiplerinin fırıncıların tırnaklarını da kontrol etmesi dikkat çekti. Ekmeklik unların yerlere konmaması konusunda fırıncılara uyarılarda bulunan zabıta ekipleri, un için ızgara kullanılması talimatını verdi.

Vatandaşlardan zaman zaman fırıncılar ile ilgili şikayet geldiğini belirten Belediye Zabıta Müdürü Hakkı Bozkurt, "Şikayetler gramaj konusunda oluyor. Bizler de fırınlara giderek tek tek kontrol ediyoruz. Şu ana kadar gramaja uymayan hiçbir fırın görmedik. Esnaflarımız konuya titiz yaklaşıyor. Temizlik bizim için son dere önemli. Fırınların temiz olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürecek ve denetimlerimiz daha da sıkılaştıracağız" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 12:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?