5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Zabıtadan sıkı denetim

SURUÇ BELEDİYE ZABITA EKİPLERİ DENETİMLERİNİ ARTIRDI

Şanlıurfa'nın Suruç İlçe Belediye Zabıta ekipleri yapılan denetimlerle ruhsatsız işyerlerini tespit için yoğun gayret gösteriyor. Ruhsatsız işyerlerine önce ikazda bulanan ekipler, bu ikazları dikkate almayan işyerlerini mühürleyerek gereken eksikliklerin giderilmesini sağlıyor.

İlçe merkezinde yapılan denetimlerde ruhsatsız çalıştıkları belirlenen 11 işyeri hakkında tutanak tutularak, verilen sure içerisinde işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı çıkarmaları konusunda uyarıldılar. İşyeri hakkında tutanak tutulan bazı esnaf, bu tür denetimleri yerinde bulduğunu belirtti. Esnaf, sorunsuz bir iş yapılması isteniyorsa herkes ruhsat almasının ve kanuni gerekliliğini yerine getirmelerinin şart olduğunu söyledi.

Suruç Belediyesi Ruhsat Zabıta Amiri Suphi Fırathan ise, bu tür denetimlere aralıksız devam ettiklerini belirterek, "Ruhsatsız işyerlerinin belediyeye başvurup ruhsat almalarını istiyoruz. Mağdur olmamaları için kendilerini ikaz ediyoruz. Bu konuda kimseye ayrıcalık tanımamız söz konusu olamaz. Bazı işyerlerinin açılışına katılan protokol üyelerinin o işyerinin ruhsatlı olup olmadığını öğrendikten sonra açılışı yapmasını öneriyoruz. Yasal işlemlerini tamamlayan iş yerlerimizi de tebrik ve takdir ediyoruz. Bundan sonra da bu tür denetimlerimiz her zaman devam edecektir. Ruhsatsız bir işyeri kalmayana kadar bu denetimlerimiz sürecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 17:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?