5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Zabıtalar denetlemedik yer bırakmıyor

Şanlıurfa Belediyesi, kentte bulunan lokanta ve gıda imalathanelerine yönelik denetim gerçekleştirdi.


Denetime Zabıta Müdürü Abdurahman Ayıldağ, Ruhsat Denetim Müdürü Mükrimin Kayısı, Veteriner Hekim Gülşen Topuz katıldı. Lokantalara yönelik gerçekleştirilen denetimlerde zabıta ekipleri işyerlerini didik didik denetledi.
Konu hakkında bir açıklama yapan Zabıta Müdürü Abdurahman Ayıldağ, Belediye olarak gıda üretiminde faaliyet gösteren işletmeler ve sıhhi işyerleri çalışanlarına gıda güvenliği ve hijyeni konularında eğitimler verilmesinin amaçlandığını söyledi. Ayıldağ, bu işyerlerinin daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda gıda maddeleri üreterek, halkın tüketimine sunmalarının sağlanmasını hedeflediklerini kaydetti.


Zabıta Müdürü Abdurrahman Ayıldağ, "Belediye olarak Şanlıurfa'da gıda üretimi, satışı yapan işletmelerde çalışanlara, işletme sahiplerine gıda sağlığı ve hijyen konularında eğitimler vererek, bu eğitimlerde verilen talimatlara uyulup uyulmadığı, yapılan birinci denetimde tespit edilen olumsuzlukların ortadan kaldırılıp kaldırılmadığına dikkat ettik. Gözlemlerimiz sonucunda bazı işyerlerinin talimatlara uyduğu, bazı işyerlerinin ise bu talimatlara henüz uymadıklarını gördük. Olumsuzluk tespit edilen işyerlerine ek süreler verildi. Zaten bizim amacımız asla esnafımızı mağdur etmek değil. Onları herhangi bir zarara uğratmadan, insan sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmaktır" dedi.


Veteriner Hekim Gülşen Topuz ise, Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gıda kontrolleri ve denetimlerini sıkılaştırdıklarını belirterek, "Gıda imalathane, gıda satışı ve toplu tüketim yerlerinde, denetimler sonucunda sağlıksız ortamlarda üretim yapılan imalathane, lokantalarda, zabıta ekiplerimizce çeşitli cezalar uygulandı. Gıda denetimleri ile yürütülen bilgilendirme uyarma ve ihtar çalışmalarını belirli aralıklarla devam ettiriyoruz. İlimizde bulunan fırın, pastane, imalathane gibi pek çok üretim yerleri ile market bakkal, kasap, lokanta gibi satış ve toplu tüketim yerlerinin denetimi rutin olarak devam ediyoruz. Hijyene önem vermeyen, sağlıksız ortamlarda üretim yapan ve faaliyet gösteren işletmelere gereken yasal işlemler yapılmaktadır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 14:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?