5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Zaho Belediye Başkanı Viranşehir'de

Kuzey Irak Zaho Belediye Başkanı Muhsin Taha, Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Sınır ötesi operasyonun yoğun olarak tartışıldığı bir dönemde Taha'nın Viranşehir'e gelmesi dikkat çekti. Belediye Başkanı'nın, alt yapı çalışması için makine almaya geldiği belirtildi.

Zaho Belediye Başkanı Muhsin Taha, şehrin bazı sorunlarını gidermek ve şehirdeki çalışmalar için Türkiye'ye geldiğini söyledi. Yaklaşık 3 gün boyunca Ankara ve Diyarbakır'da incelemelerde bulunan Zaho Belediye Başkanı Muhsin Taha, incelemeler kapsamında bugün Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediyesi'ne gitti. Burada Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin ve DTP ilçe Başkanı Kadri Özkan ile görüştü. Taha daha sonra Viranşehir Belediyesi'nin çalışmalarını yerinde izledi.

Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin ile belediye atölyesine giden Başkan Taha, kanal yapımında kullanılan boruların yapımı ve asfalt malzemesinin yapım için kullanılan araçları inceledi. Araçları inceledikten sonra asfaltlama çalışmalarının yapıldığı Hürriyet, Bahçelievler, Demirel, ve Bazalt ile kilitli parke taşlarının döşendiği Evren paşa, Cumhuriyet, mahallelerini gezdi.

Belediye başkanları daha sonra Viranşehir Belediyesi'nin yaptığı yeşil alanları gezdi. Curcup deresinde yapılan, Barış ve Demokrasi ormanını gezen Viranşehir Belediye Başkanı ve Zaho Belediye Başkanı, Zaho Nehri içinde aynı projenin yapılabileceğini belirttiler.

Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, incelemelerde bulunurken şu açıklamalarda bulundu: "Zaho Belediye Başkanı daha öncede ilçemize gelmişti. Bu ziyaret tamamen deneyimleri paylaşma amaçlıdır. İki belediye arasında deneyimleri paylaşmak istiyoruz. Ben kendilerine kanal ve asfalt yapımında kullandığımız araçlar hakkında bilgi verdim".

Zaho belediye Başkanı Muhsin Taha ise çalışmalarından dolayı Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin'i kutladı. Çalışmalar konusunda kendileri ile sürekli deneyim alış-verişi içerinde bulunacaklarını dile getirdi. Belediye başkanları daha sonra Viranşehir Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde incelemeler yaptılar.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 19:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?