2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

'Zalimlere Lanet' mitingi yapıldı

Saadet Partisi (SP) tarafından düzenlenen ’Zalimlere Lanet’ mitingi bugün Şanlıurfa’da yapıldı. Mitinge telefon bağlantısıyla katılan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Irak’ta büyük bir soykırım yapıldığını iddia ederek, hükümeti zulme yardımcı olmakla suçladı.

Irak’ta yaşananların protesto edilmesi amacıyla SP tarafından organize edilen ’Zalimlere Lanet’ mitingi, bugün saat 13.00’da Şanlıurfa Topçu Meydanı’nda başladı. İstiklal Marşı’nın okunduğu mitingde, "Vur vur inlesin, Tayyip Dinlesin", "Felluce’ye selam direnişe devam" sloganları atıldı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı mitingde Iraklı Vildan adlı bayanın konuşması sırasında kalabalık gözyaşlarına boğulurken, bazı kişiler baygınlık geçirdi.

Mitinge telefon aracılığıyla katılarak bir konuşma yapan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Irak ve Filistin’de Müslümanlar’a karşı uygulanan zulümlerin tahammül edilemez boyutlarda olduğunu ifade ederek, "Irak, haksız yere işgal edilmiştir, soykırım yapılmaktadır. Misket bombalarıyla tarihin en büyük zulmü sergilenmektedir. Bunu protesto etmek en tabii insanlık görevidir" dedi. Irak’taki facialarda TBMM kararına rağmen hava sahasını açan Türk hükümetinin de katkısı olduğunu savunan Erbakan, "Hükümet, TBMM kararına rağmen uçaklara hava sahasını açtı, zalimleri sırtında taşıdı. Zulme ortak oldular. İnşaallah uyanırlar, zalimlere hizmet etmekten vazgeçerler" diye konuştu.

SP Genel Başkan Vekili Recai Kutan ise, konuşmasında Iraklılar’ın Saddam’ı arar duruma geldiklerini söyleyerek, "Bölgeye ’Demokrasi, insan hakları, özgürlük götüreceğiz. Halkı Saddam zulmünden kurtaracağız’ dediler. Irak halkını, kan dökerek, ezerek, en büyük işkenceleri yaparak sözüm ona Saddam’ın zulmünden kurtardılar. Irak halkının bir bölümü zulümlerin altında Saddam Hüseyin’i arayacak hale geldi" şeklinde konuştu.

ABD ve diğer ülkelerin Irak’ta emsali görülmemiş zulümler yaptıklarını söyleyen Kutan, Irak’ta uygulanan soykırıma Türkiye’nin çok kısık seslerle tavır koyduğunu ifade etti. Kutan, hükümete seslenerek, "Siz değil misiniz teskere gönderip ABD’nin Irak’a müdahalesine yardımcı olacağız diyen. Meclis bu teskereyi reddetti. Hava sahamızı açtılar, Türkiye üzerinden masum Iraklılar’ın tepelerine bombalar yağdırdılar. Bu bombaların ne olduğunu gördüğünüz. Şanlıurfa’ya da 3 tane düştü" dedi.

Konuşmasında Türkiye’nin AB’yle görüşmeleri ve müzakere tarihi almasıyla ilgili konulara da değinen Kutan, "Türkiye’de son günlerde AB’ye girme, müzakere tarihi alma gibi bir büyük heyecan ve faaliyet var. Sayın Başbakan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül döndü. Kızılay Meydanı’nda düğün bayram yaptılar, ’AB’ye giriyoruz’ diye. Biz aylardan beri bağırıyoruz; aklımızı başımıza alalım, AB’ye girmek Türkiye’nin parçalanması anlamına gelir. Ermeniler’le anlaşın, soykırımı kabul edin diyorlar. Kıbrıs’ı Rumlar’a teslim edin diyorlar. Bunları ise zafer olarak gösteriyorlar. Kıbrıs’ı onlara verdiniz, kimi kandıracaksınız. Adım adım bu AB meselesinin ardından gideceğiz hayale kapılmayın" diye konuştu.

ŞANLIURFA (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2004 Pazar 17:35:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?