5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Zincire bağlı kızın dramı sona erdi

Akçakale ilçesinde 10 yıldır zincire bağlı olarak yaşayan genç kızın dramı, gazetelerde yayınlanan haber üzerine sona erdi.

Akçakale ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde oturan ve zihinsel özürlü olduğu için çevresine zarar veren Sabiha Bulmen (16), ailesi tarafından 10 yıl önce zincire bağlanmıştı. Ulusal ve yerel gazetelerde yayınlanan haber üzerine Şanlıurfa Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü devreye girdi. Genç kızın evinden alınarak Şanlıurfa'ya götürüldüğü, sağlık problemlerinin giderilmesi için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde 3 ay gözetim altında tutulacağı öğrenildi.

Kızları Sabiha Bulmen'in iki memur ve bir polis gözetiminde alındığını söyleyen anne Hatice Bulmen, "Kızımız pazartesi günü götürüldü. Biz kızımıza alışmıştık. Çevresine zarar veriyordu ancak kontrol altında tutmaya çalışıyorduk. Eşim Cuma yokluğuna dayanamadı, bir gün sonra kızını görmek için Şanlıurfa'ya gitti. Sabiha kızımızı Şanlıurfa Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne götürüp sağlık sorunları ile ilgileneceklerini söylediler. Yetkililer kızımızı evde tutarak sağlık sorunları ile ilgilenseler daha iyi olur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 16:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kenan yılmaz IP: 85.110.169.xxx Tarih : 25.02.2008 22:16:00

bunu ancak vahşiler yapar bu devirde böyleleri kalmışsa yuh bunu idam edin