5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ziraat mühendisleri sertifikalanıyor

Şanlıurfa'da, sertifikasız olarak danışmanlık hizmeti veren ziraat mühendisleri sertifikalarına kavuşuyor.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, çiftçilerin yaşadığı sorunlara çözüm bulmak için ziraat mühendislerini eğitiyor. Ziraat mühendislerine verilen Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sertifikasyon Eğitimi, Türkiye'nin 18 iliyle beraber Şanlıurfa'da da devam ediyor. Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası'nda verilen 6. kursa 20 mühendis katılıyor. Kursa katılan ziraat mühendisleri pilot bölgenin Şanlıurfa olması talebinde bulundular.

Tarımsal yayım hizmetlerini daha iyi gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan yayım tekniklerinin yanı sıra günümüzün en önemli sorunlarından olan etkili iletim teknikleri gibi konuları içeren kişisel gelişim konuları da olmak üzere 21 ayrı konu başlığını kapsayan eğitimler, 2006 yılı Eylül ayında yayınlanan 'Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Yönetmeliği' ve buna bağlı olarak çıkartılan yönergelere göre serbest çalışan danışmanların eğitimi bu alanda yetkilendirilmiş üniversiteler ve meslek odaları tarafından yapılıyor.

Kurs hocalarından Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim görevlilerinden olan Tarımsal Yayım ve İletişim Profesörü Prof. Dr. Yaşar Aktaş, "120 saat sürecek kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar Tarımsal Danışmanlık Sertifikası alarak yetkilendirilmiş olarak sahada çalışacaklardır. Sertifikalı danışmanların sahada çalışmalara başlamaları ile birlikte çiftçilerle yaşanan iletişim sorunları, üretimde yaşanan birçok sorunun çözümüne katkıda bulunacaklardır. Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik gereğince tarımsal danışmanlık yapanların bakanlık onaylı tarımsal danışmanlık sertifikası almaları gerekmektedir. Adı geçen yönetmeliğe göre tarımsal danışmanlık yapan ve yapmayı düşünen ziraat mühendislerinin Tarım Bakanlığı tarafından yetkilendirileceklerdir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 10:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?