22
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Çocuklarıyla bir başına kaldı

Akçakale ilçesinde yaşayan bir anne, çocuklarıyla birlikte çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

Akçakale Kazım Karabekir Sokak'ta oturan Selva Geyük, 3 çocuğu ile birlikte evleri olmadığı için çadırda yaşıyor. Kuma giden 26 yaşındaki genç anne, kocasının ilk eşiyle aynı evi paylaşamadığı ve eşyalarını koyacak yer olmadığı için kocası Halit Bozyiğit tarafından açılan çadırda yaşıyor. Kuma olduğu için eşiyle resmi nikahı olmayan genç kadın, yoksulluk içinde yaşadıkları çadırı geceleri gaz lambası ile aydınlatmaya çalışıyor.

Geyük, çaresiz olduğunu ifade ederek, "Çocuklarıma verecek hiçbir şeyim yok. Eşim de fakir olduğu için çaresizim. Babam olmadığı için annem beni ikinci eş (kuma) olarak verdi. Eşim Halit Bozyiğit'in ilk eşi anlaşmazlık yüzünden babasının evine gidip 7 ay kaldı. Bu süre içerisinde benimle evlendi. Resmi nikahımız yok. Şimdi yaptığı yanlışın farkına vardı. İlk eşi de eve dönünce ben ortada kaldım. Evin bahçesinde bir köşede kurulan çadırda yaşıyorum. Elektrik ve suyum yok. Çok zor şartlarda ayakta durmaya çalışıyorum. Komşularımızın getirdiği yardımlarla geçiniyorum. Akşamları her taraf karanlık oluyor ve çocuklarım karanlıktan dolayı geceleri korkudan hep bana sarılarak yatıyor. Hayır sahiplerinin yardımlarını bekliyorum" dedi.

Selva Geyük'ün eşi Halit Bozyiğit ise çok çaresiz olduğunu ve çocuklarına bakmakta zorlandığını dile getirerek, "11 kişilik aile nüfusumla yaşam mücadelesi veriyoruz. 2 eşim Selva'yı yerleştirecek bir evim olmadığı için şu anda ona çadır açmış durumdayım. Düşmüş olduğum bu durumdan dolayı çaresizim. Keşke ikinci bir evlilik yapmasaydım. O günlerde bu zorlu duruma düşeceğimi tahmin edemiyordum. Ancak birinci eşim kızıp babasının yanında 7 ay kalınca, ben de kendime hakim olamadım ve evlenmek zorunda kaldım. Şimdi aile olarak sefillik çekiyoruz. Hayır sahiplerinin yardımını bekliyoruz. Gerçekten çocuklarımla birlikte çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 13:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?