19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Enstitü, araştırma zengini..

Köy Hizmetleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdülkadir Sürücü, yılda ortalama 90 araştırma çalışmasını sonuçlandırdıklarını söyledi.
Sürücü, yaptığı açıklamada, çiftçilerin az girdi kullanarak birim alandan daha fazla ürün almaları ve daha fazla gelir elde ederek yaşam standartlarının yükseltilmesi için çalıştıklarını söyledi.
Özellikle 1995’den sonra GAP ovaları olarak bilinen Şanlıurfa, Harran ve Akçakale ovalarının sulamaya açılmasıyla bitki üretim deseninde değişiklikler olduğunu ve çiftçilerin yeni üretim modelini benimsemeleri için çalışmalar yaptıklarını anlatan Sürücü, şöyle dedi:
’’Yılda 90 araştırma çalışmasını sonuçlandırıyoruz. Araştırmalarda, ürünün bölgeye ve iklim koşullarına uyumunu, ilaç, su ve gübre gibi çeşitli girdi kullanım miktarları kullanılarak verimini tespit ediyoruz. GAP Bölgesi çiftçisi, sulama başlamadan önce bilmediği birçok ürünü sulama sonrası yetiştirmeye başladı. Yaptığımız araştırma sonuçlarına bağlı olarak, ovalarda renkli pamuk, çilek, badem ve muz gibi çeşitli ürünler yetiştirilmeye başlandı. Ovalar, rengarenk pamuklarla, muzlarla ve değişik ürünlerle doldu. Ayrıca, araştırmalarımızı broşür bastırıp dağıtarak, çiftçi toplantıları ve tarla başı eğitim seminerleri düzenleyerek duyuruyoruz
Ahmet Emre Akay
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2004 Cuma 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 21:12:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?