2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Belediyeye yeni araç alındı

Şanlıurfa Belediyesi, daha iyi hizmet sunmak amacıyla 23 adet yeni hizmet araçları alımı gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Belediyesi merkez binası önünde bir süre sergilenen yeni hizmet araçlarının arasında itfaiyeye alınan donanımlı araçların yüksek kapasiteli olduğu belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, Şanlıurfa İtfaiyesi'nin Güneydoğu'nun en kapsamlı itfaiyeleri arasında yerini aldığını söyledi.

Arslan, Şanlıurfa'da yangın olaylarının yoğun yaşandığını belirterek, özellikle LPG ve akaryakıt yüklü araçların şehir merkezinden geçmesinden dolayı yaşanan veya yaşanması istenmeyen tanker facialarına itfaiye ekipleri olarak anında müdahale etmek için itfaiyenin güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Habip Aslan, diğer birimlerde de gereken hizmeti sağlamak amacıyla yeni araç alımları gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "İtfaiyemizi güçlendirmek amacıyla 7 adet araç aldık. Bunlardan 4'ü tam donanımlı itfaiye aracı. Araçların içersinde 2 adet atlama çadırı ve yanmayan elbiselerin yanında bir çok aksesuar bulunuyor. 4 aracın yanı sıra itfaiyeye 1 adet arama kurtarma aracı, 1 adet teleskopik vinç ve 1 adet 32 metre merdivene sahip araç satın alındı. Araçların yaklaşık maliyeti 1 milyon 500 bin YTL'dir" dedi.

Belediyenin diğer birimlerine de yeni araçların alındığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Arslan, "Belediyemiz olarak Şanlıurfalılar'a layık oldukları en güzel hizmeti sunmak amacıyla 1 adet kanal temizleyici vidanjör, 1 adet asfalt serme finişer, 2 adet asfalt silindiri, 2 adet stabilize yol silindiri, 2 adet kazıcı yükleyici kepçe, 1 adet kanal kazıyıcı exkavatör, 1 adet cenaze aracı, 1 adet dorse ve 2 adet kompresör satın alınmıştır. 3 adet binek makam aracı ise belediyemize hibe yoluyla kazandırılmıştır. Bunların maliyeti ise 2 milyon 500 bin YTL'dir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 16:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?