18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

ABD'den özel makas

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde koruma altına alınan kelaynakların gaga bakımları için ABD'den özel makas getirildi. Uzadıkları için kırılan gagaların bakımı ithal makasla kesilerek yapılıyor. Dünyada nesli hızla tükendiği için Birecik ilçesinde kurulan üreme istasyonunda koruma altına alınan kelaynakların sayısı artmaya başladı.

Geçtiğimiz yıl 66 olan kelaynak sayısı bu yıl yaşanan doğumlarla 85'e ulaştı. Nesli tükenen kelaynaklarda yaşanan nüfus artışı yetkilileri sevindiriyor. Kelaynakların bakımlarının en iyi şekilde yapılması için çalışmalar yapan görevliler, kuşların kırılan gagalarının onarımı için ABD'den özel makas getirtti.

Kelaynak Üretim Çiftliği Tesis Müdürü Mehmet Kaplan, kelaynakların yem yerken uzayan alt veya üst gagalarında kırılmalar meydana geldiğini ifade etti. Kaplan, "Hayvanların aç kalıp ölmesini engellemek için görevli veterinerle birlikte Amerika'dan getirilen gaga kesim aletini kullanarak gagalarını eşit hale getiriyoruz " dedi. Birecik istasyonunda yapılan çalışmaların kelaynakların sayısının artmasını sağladığını belirten Kaplan, geçtiğimiz yıl 66 olan kuş sayısının bu yıl 85'e yükseldiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 10:20:24
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 19:08:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?