23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Halfeti Camii inşaa edilecek

Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nde inşa edilen baraj sebebiyle bir bölümü sular altında kalan tarihi Halfeti Camii, sudan çıkarılarak başka bir yerde inşa edilecek.

Harran Üniversitesi'nin tarihi Feyzullah Efendi Konağı'nı sular altında kalmaktan kurtararak Osmanbey Kampüsü'ne inşa etmesinin ardından, ilçenin önemli bir mekanı olan tarihi caminin kurtarılması kararı alındı.

23 Kasım 2005 tarihinde Özel İdare Müdürlüğü salonunda yapılan İl Koordinasyon Kurulu, büyük bir bölümü sular altında kalan caminin kurtarılmasına karar verdi. Kurulun, "Halfeti ilçe merkezinde sular altında kalan tarihi caminin çıkarılarak başka bir yere alınması" yönündeki kararı ilgili kurumlara gönderildi.

Bu arada, Vali Şemsettin Uzun başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu'nda alınan ve ilgili makamlara gönderilen kararlar şöyle açıklandı:

"Evren Sanayi Sitesi çıkışında trafik akışının sağlanması için kavşak düzenleme ve sinyalizasyon çalışması yapılmalı. Suruç içme suyu ve elektrik sorununun çözülmesi için gerekli olan fider, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Şanlıurfa Müessesesi, Suruç Belediye Başkanlığı ve İller Bankası 10. Bölge Müdürlüğü ile koordineli çalışma yapılarak en kısa sürede temin edilmeli. Yaylak Belediyesi'nin acilen imar planı yapılmalı. Ceylanpınar şehir merkezinden geçen taşkın, koruma deresi vasfını kaybettiğinden DSİ 15. Bölge Müdürlüğü'nün söz konusu dere için ne yapacağı konusunda inceleme yapılarak belediye başkanlığıyla sorun koordineli çözülmeli. Şanlıurfa merkezden Osman Bey Kampüsü'ne kadar olan yolun hafif raylı sistem olması için gerekli çalışmalar yapılmalı. Halfeti ilçe merkezinde sular içinde kalan tarihi cami çıkarılarak Halfeti ya da merkez ilçede bir yere alınmalı."

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 12:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa GÖKÇEK IP: 88.224.2.xxx Tarih : 19.07.2006 15:44:21
Bir Halfetili olarak bu haber bence çok güzel sular altında kalan caminin çıkarılarak tekrar inşa edilmesi tarihi değerlerimiz içinde bu gerekli inşallah söylendiği gibi olur.