18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Köylü 'Vali' gördü

Harran İlçesi'ne bağlı Otluca Köyü sakinleri, ilk defa vali misafir etti. İçme suyu şebekesinin açılışı için köylerine gelen Vali Şemsettin Uzun'a büyük ilgi gösteren köylüler, zılgıtlarla töreni renklendirdi. Vali Şemsettin Uzun, yolu bozuk olan köylülere stabilize yol sözü verdi.

Şanlıurfa'ya yaklaşık 100 kilometre mesafede bulunan Otluca Köyü, vali heyecanı yaşadı. Devlet-vatandaş işbirliğiyle yapılan içme suyu tesisinin açılışı için düzenlenen törene Vali Şemsettin Uzun'un katılacağını duyan köylüler, büyük heyecan yaşadı. Irgatlık yaparak geçimlerini sağlayan ailelerden oluşan Otluca Köyü sakinleri, Vali Şemsettin Uzun'un katıldığı törene büyük ilgi gösterdi. Vali Uzun'u görebilmek için köy meydanına akın eden vatandaşlar, hayli heyecanlandı. Köy sakinlerinden İbrahim Özlen, "Köyümüze ilk defa bir vali geldi" dedi. Tören alanının arka tarafında bekleyen kadınlar ise, olup biteni meraklı gözlerle izledi.

Köy meydanında kurulan kıl çadırdaki törene katılan erkekler, ilk kez gördükleri Vali Şemsettin Uzun'dan problemlerine çözüm bulmasını istedi.
Vali Şemsettin Uzun, köylülere yol yapımı müjdesi verdi. Gelirken köy yolunun çok bozuk olduğunu gördüğünü belirten Vali Uzun, "Yol en kısa sürede stabilize olarak yapılacak. Şanlıurfa'da bu yıl bin 500 kilometre yolu stabilize yapmak için kolları sıvadık. 2007 sonuna kadar yolsuz ve susuz köy kalmayacak" dedi.

Vali Şemsettin Uzun'un Harran İlçesi Otluca Köyü'nde yapacağı açılış törenini takip etmek için Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne ait araçla yola çıkan basın mensupları, yolda lastiklerin şanssızlığına uğradı. Bozuk köy yolunda ilerlerken aracın lastiğinin aniden patlaması üzerine basın mensupları küçük bir tehlike atlattı. Araçlarından inerek lastik değiştiren muhabirler, köye giderken ikinci kez lastik patlaması şanssızlığı yaşadı. Yolda kalan basın mensuplarının yardımına Vali Yardımcısı Cevdet Ertürkmen yetişti. Olay yerine gönderilen 2 araçla muhabirler geç de olsa törenin yapılacağı alana ulaştı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 10:13:15
Güncelleme :26 Ağustos 2005 Cuma 10:49:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?