19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Hilvan'da kriz masası

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'ne bağlı Üçüzler Köyü'nde görülen tavuk vebası hastalığıyla ilgili ilçede kriz merkezi oluşturuldu. 24 saat görev yapan kriz merkezi, her türlü ihbarı anında değerlendirmeye başladı.

Hilvan'da görülen tavuk vebası ve sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Hilvan Kaymakamı Coşkun Açık, 4 Ocak tarihinden itibaren kurulan kiriz merkezinin 24 saat süreyle çalıştığını söyledi. İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve belediye çalışanları için izinlerin kaldırıldığını belirten Kaymakam Coşkun Açık, bayram tatili boyunca çalışmaların aralıksız süreceğini kaydetti.

Kanatlı hayvanların giriş çıkışlarının yasaklandığını kaydeden Kaymakam Açık, "Hilvan İlçesi Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu'nun 4 Ocak 2006 tarihli kararıyla toplum sağlığını korumaya yönelik olarak 2. bir emre kadar canlı kanatlı hayvanların ilçe ve köylere giriş, çıkış ve satışları yasaklanmıştır. Bu kapsamda da Hilvan İlçesi Üçüzler Köyü merkez kabul edilerek 3 kilometrelik alan karantina bölgesi, 10 kilometrelik alanda gözaltında tutma bölgesi oluşturulmuş olup, bölgeye her türlü kanatlı hayvan ve ürünleriyle kanatlı yemi giriş çıkışı yasaklanmış, ilgili bölgede temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri yapılmıştır. Hilvan İlçe merkezi 2'şer saatlik arayla, çevre köyler günde 2 kez düzenli olarak hasta ve ölü kanatlı hayvanların tespiti ve itlafı için kontrol altında tutuluyor. Her türlü ihbar ve şikayetler anında kaydedilip gerekli müdahale zaman kaybetmeksizin yapılıyor. İlçe Tarım Müdürlüğü veterinerlerince yapılan kontrollerde, 7 Ocak 06 tarih ve saat 19.00 itibariyle canlı kanatlı hayvanlarda yeni bir kuş gribi hastalığına ait herhangi bir klinik bulguya da rastlanmamıştır" dedi.

Hilvan İlçesi'nde vatandaşların talepleri üzerine 29 adet kanatlı hayvanın itlaf edildiğini vurgulayan Kaymakam Coşkun Açık, şunları kaydetti:

"İlçe merkezinde sağlık taramaları aralıksız devam etmekte olup, vatandaşların kendi talepleri üzerine 29 adet kanatlı hayvan itlaf edilmiş ve kümesler dezenfekte edilmiştir. İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'nca oluşturulan gezici ekipler ilgili bölgede tespitin yanı sıra bilgilendirici eğitimleri ve alınması gereken önlemler konusunda vatandaşları bilgilendirmekte ve karantina bölgesi içerisinde el ilanları dağıtılarak gerekil uyarılar da yapılmıştır."

.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 13:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali muratoğlu IP: 85.107.90.xxx Tarih : 26.01.2006 15:35:11
ben bir hilvanlı olarak halkımızın tedbirsiz davrandığını düşünüyorum.kriz masasının yapabileceği yoktur çünkü halk hayvanlarını sokağa salıyor.itlaf edilmek istenen hayvanları halk saklıyor.ilçe halkına kuş gribi hakkında bilgi verilmiyor. bence kuş gribi küçük esnafı yok etmek için uydurulan bir hikaye. saygılarımla