28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Üçüzler'de kuş gribi karantinası

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'ne bağlı Üçüzler Köyü kuş gribi şüphesi ile karantina altına alındı. Köye kanatlı hayvan girişi yasaklanırken, Jandarma ise köy girişinde 24 saat nöbet tutuyor. Köye giren ve çıkan araçlar jandarma kontrolünde ilaçlanıyor, halk ise kuş gribine karşı sağlık taramasından geçmek istediğini belirtiyor. Köyün girişine "Bu köyde tavuk vebası vardır" tabelası konuldu.

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde başlayan ve bölgenin bazı merkezlerine de yayılan kuş gribi, Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'ne bağlı Üçüzler Köyü'nde de kanatlı hayvanların ölümüne sebep oldu. Köyde yaşanan tavuk ölümleri üzerine vatandaşların ihbarı üzerine köye giden Tarım İl Müdürlüğü, veteriner hekimlerinin aldığı numunelerde kuş gribi olduğu belirlendi.

Tarım Bakanlığı laboratuvarlarında incelenen 2 ölü tavukta hastalık belirlendi. Tarım Bakanı Mehdi Eker'in Iğdır'da yaptığı açıklamayla ortaya çıkan Şanlıurfa'nın Hılvan İlçesi'ne bağlı Üçüzler Köyü'nün Muhtarı Mustafa Özkaya, halkın sağlık taramasından geçirilmesini istedi. Köyde endişeli bir bekleyişin olduğunu belirten Özkaya, "27 Kasım 2005 tarihinde 2 tavuk öldü. Sonra ölümler ardı arkasına başladı. Durumu ilk olarak Hilvan Tarım Müdürlüğü'ne daha sonra da Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü'ne bildirdik. Ölen tavuklar toprağa gömüldü. Bir iki tanesi de Tarım İl Müdürlüğü tarafından Ankara'ya gönderildi. 150 tavuk tamamen imha edildi. Şu an köyümüzde bir tane dahi kanatlı hayvan bulunmuyor. Köyümüzde 4 defa ilaçlama yapıldı. Köyde herkes endişelidir." bilgisini verdi. 

 Üçüzler Köyü'nde ateşi düşürülemeyen 2 çocuk hastanede tedavi altına alındı. Bu arada, Hilvan Kaymakamı Coşkun Açık ve İl Sağlık Müdürü Dr. Nevzat Yetkin, kuş gribiyle ilgili kaymakamlıkta biraraya geldi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'ne bağlı Üçüzler Köyü'nde kuş gribi tespit edildiğini açıklamasının ardından bölgede çalışmalar yoğunlaştırıldı. Üçüzler Köyü'nde karantina tedbirinin yanı sıra ilaçlama çalışmaları yapılırken, bugün sabah saatlerinde yeni tavuk ölümlerinin olduğu iddia edildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 10:05:44
Güncelleme :6 Ocak 2006 Cuma 13:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mikail özkaya IP: 95.15.24.xxx Tarih : 5.01.2013 15:20:12

 üçüzler köyünü kurtalara çok teşekürler üçüzler köyünün muhtarı mustafa özkaya hemen haber verip üçüzler köyünü zehirden kurtarmıştır ve üçüzler köyünün halkı ona çok teşekür etmiş bunun gereyine koymakanda çok teşekür etmiş