3
Haziran
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Cumhuriyet'e saygı yürüyüşü

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde vatana, millete, Cumhuriyet'e ve bayrağa olan bağlılığı ifade etmek için yaklaşık 20 bin kişi 'Cumhuriyeti Biz Böyle Kurduk' yürüyüşünü yaptı. Siverek İlçesi'nde sivil toplum örgütleri tarafından organize edilen yürüyüşe, Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz, Belediye Başkan Vekili Ali Murat Bucak, meslek odası temsilcileri ile çeşitli sivil toplum örgütlerinden temsilciler, öğrenciler ve yaklaşık 20 bin vatandaş katıldı.

Kanlıkuyu meydanından Atatürk anıtına kadar davul zurna eşliğinde yürüyen binlerce vatandaş, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vur vur inlesin Avrupa dinlesin' şeklinde sloganlar atarak yürüdü.

Tören alanında bir konuşma yapan Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz, "Bu muhteşem tabloyu görünce duygulanmamak elde değil. Burada yapılan bu bağlılık yürüyüşü Siverekli'nin ne kadar cesur ne kadar vatanına, bayrağına olan bağlılığını gözler önüne sermiştir. Bu birlik beraberlikten dolayı bütün vatandaşlarımızı kutluyorum" dedi. Törende 300 metrekarelik bir bayrak dev balonlar eşliğinde göndere çekildi. Siverek'te birlik beraberliği sergilemek amacıyla ilçenin önde gelen aşiret reisleri bir araya gelerek kurulan platformdan halkı selamladı.

Öte yandan, miting, Siverkli sanatçı Güler Işık ile Mahmut Tuncer'in verdiği bir konserle sona erdi. Sanatçılar konser verdiği sırada görev yapan basın mensuplarını engelleyen zabıtalarla aralarında tartışma çıktı. Basın mensupları konser alanından ayrılarak zabıtaların tutumunu protesto etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 17:09:34
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 10:07:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?