28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Halk isyat etti

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde vatandaşlar, elektrik kesintilerini mumlarla protesto etti.

Haliliye Mahallesi'nde bulunan ve yaklaşık 40 sokağın elektriğini veren trafonun 1 haftadır arızalı olması nedeniyle karanlıkta kalan halk, TEDAŞ'ı mumlarla protesto etti. Haliliye Mahallesi sakinleri, önceki günlerde sık sık elektriklerinin kesildiğini, ancak trafonun yanmasından sonra karanlıkta kaldıklarını söyledi.

Trafodaki yangın sonrası yaşanan arızayı TEDAŞ yetkililerine ve Siverek Kaymakamlığı'na bildirdiklerini belirten vatandaşlar, ellerinde mumlarla karanlıkta kalmalarını protesto etti. Elektrik kesintilerini mum ışığıyla protesto etmek istediklerini söyleyen mahalle sakinleri, "Trafoyla ilgili şikayetimizi bildirmemize rağmen ilgilenen olmadı. TEDAŞ çalışanları, trafonun değişmesi gerektiğini ve hemen getirip değiştireceklerini söyleyip gittiler. Bir daha gelip bakan olmadı. Biz de bu zamanda elektriksiz kalmamızı mum ışığıyla protesto ediyoruz" dediler.
Yanan trafonun etrafında toplanarak, "Bizi karanlıkta bırakanlar utansın" sloganları atan vatandaşlar, ellerindeki mumları trafo önüne bıraktıktan sonra dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 12:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?