17
Haziran
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kar timi kuruldu

Şanlıurfa'nın Siverek İlçe Belediyesi, yoğun kar yağışı sebebiyle yolların buzlanmasını önlemek için 100 kişilik kar timi kurdu.

İki gündür aralıksız yağan karın kalınlığı sürekli yükselmesi nedeniyle belediye 2 greyder, 1 kepçe, 2 tuzlama aracıyla kar çalışması yapılıyor. Kar temizleme timleri, başta hükümet binası, belediye önü, tüm resmi kamu kuruluşları ve banka önleri, otogar, Hürriyet Caddesi, İnönü Bulvarı, Esmerçayı Caddesi, Ofis ve Abdalağa caddelerinin bağlantı yollarını temizleyerek trafiğe açtı.

Ekipler, daha sonra vatandaşların güvenli bir şekilde yürümeleri için kaldırımlarda temizlik çalışması yaptı. Acil durumlar için bir ekip 24 saat süreyle hazır tutuluyor. Gece boyunca kar yağışı nedeniyle kırılma tehlikesi olan ağaçlarda kar temizleme çalışması yapılıyor. Don tehlikesine karşı yollarda oluşan su birikintilerine tuzlama yapılıyor.

Belediye yetkilileri, aşırı soğuk nedeniyle su saatlerinin tehlike altında olduğunu belirtti. Soğuk havalarda su saatlerinin korunması gerektiğini belirten yetkililer, aksi takdirde donan su sayaçlarının çatlayabileceğini vurguladı. İlçede birçok mahallesinde elektrik ve su kesintisi yaşandığı belirtildi. Vatandaşlar kovalarla suyu akan mahallelerden su ihtiyaçlarını karşılıyor.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 11:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?