23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Köylere Hizmet Götürme Birliği için seçim yapıldı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, Köylere Hizmet Götürme Birliği için seçim yapıldı. Muhtarlardan 4 asil 2 yedek üyenin belirlenmesi için gerçekleştirilen seçimde geniş güvenlik tedbirleri alındı. Siverek Endüstri Meslek Lisesi salonunda yapılan seçime Kaymakam Seddar Yavuz ile köy muhtarları katıldı.

Salon çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri, üyelerin üzerlerindeki silahları tek tek topladı. Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz, "Bugün yapılan bu seçim insanlarımıza hizmet götürmek açısından önem taşımaktadır. Bizler kaynaksızlık ve imkansızlık yüzünden köylere gidemiyorduk. Hükümetimizin başarılı çalışması sonucu kurulan hizmet birlikleri sayesinde bu problemleri artık çözebiliyoruz. Bu karardan dolayı oldukça mutluyuz. Artık insanlarımızın dertlerine çare bulabiliyoruz. Bu seçim demokratik bir seçimdir. 5 kişilik bir komisyon oluşturup yılda 24 oturum düzenleyerek sorunların üstesinden geleceğiz. Halkımıza hayırlı olsun"dedi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği 2 asil ve 2 yedek üyesinin belirleneceği seçimde 128 üye oy kullandı. 54 oy alan İbrahim Halil Altıntaş ile 51 oy alan Mahmut Yıldırım asil üye olurken, 49 oyla Bilal Bucak, 39 oyla Bekir Gümüştaş yedek üye seçildi. Yine aynı seçimde birliğin muhtar üyeleri de belirlendi. Buna göre seçimde 73 oy alan Salih Serdal Bucak ile Cihan İzol muhtar olarak birlik üyeliklerine getirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 15:30:09
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 10:07:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?