18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Başarılı öğrencilere yardım yapıldı

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından başarılı 16 fakir öğrenciye okul giysisi ve çanta yardımı yapıldı. Dernek yöneticileri, belirlenen 16 öğrenciye yılda toplam 300 YTL burs verileceğini belirtti.

ÇYDD, Atatürk İlköğretim Okulu'nda 7 kız öğrenciye, Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda 1 kız öğrenciye, Onbirnisan İlköğretim Okulu'nda 1 kız öğrenciye ve Süleyman Şah İlköğretim Okulu'nda 7 öğrenciye olmak üzere başarılı 16 fakir kız öğrenciye giysi ve çanta yardımı yaptı. ÇYDD Başkanı Türkan Saylan, öğrencilere ayrıca yılda iki kez olmak üzere toplam 300 YTL burs vereceklerini ifade ederek, paraların öğrencilerin isimlerine açılacak banka hesap numarasına yatırılacağını belirtti.

Saylan, Güneydoğu'da kız çocuklarının okullaşması konusunda gerekli maddi ve manevi yardımların yapılması, kızlarını okula göndermeyen ailelerle irtibata geçerek kızlarının okula gönderilmesi konusunda yardımcı olduklarını ifade ederek, "Bizim derneğin amacı, Türkiye'nin neresinde olursa olsun çocuklarımızın okula gönderilmesi ve cahil kalmaması konusunda yardımcı olmaktır" dedi.

ÇYDD tarafından kendilerine verilen hediyeler ve burslar karşısında duygulanan öğrenciler, "Bizler okuyarak cahil kalmayacağız. Okuyup hem ülkemize hem de halkımıza yararlı birer evlat olacağız" dediler.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 10:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet apaydın IP: 88.229.40.xxx Tarih : 18.11.2006 23:02:38
Her şeyin başı eğitim olsun.eğitimli insanlar yetiştirmek çok zor hele bu kızlar söz konusu olunca insanlar biraz geri bakıyor haydi kızlar okula kampanyasına herkes destek vermeli başarılar....