3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Altyapıya 32 milyon Euro

Siirt'te, Alman Kalkınma Bankası (KFW) tarafından karşılanacak 32 milyon Euroluk altyapı çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mervan Gül, 2007 yılının sonunda ilin altyapıyla ilgili probleminin kalmayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Gül, KFW tarafından Siirt'e yapılacak olan 32 milyon Euroluk dev proje hakkında bilgi verdi. Altyapı projesinin kente modern bir görünüm kazandıracağını söyleyen Başkan Gül, "Müşavir firmayla anlaşma yaptık. Mevcut altyapı projesinin içerisinde yer alan temiz su şebekesinin dağıtımı, atık suyun çekimi, yağmur su kanalları çalışmaları devam edecektir. Bu projenin içerisinde ayrıca atık su arıtma sistemi mevcuttur. Belediyemizin göreve başlamasıyla Hesko irsale hattında yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda biz bunu tamamıyla proje kapsamı dışında bıraktık ve bunun için ayrılan parayı mevcut olan altyapı sistemine aktardık. Şu anda müşavir firma, detay projeleri hazırlıyor. Detay projelerle birlikte, 2006 yılında temiz su şebekesinin dağıtım ihalesi ve artı bileşik sistem olarak geçen atık su ve yağmur su sisteminin ikisi birden yapılacaktır. Sonuç olarak bunu söyleyebilirim ki, 2007 yılının sonunda ilimizin altyapıyla ilgili hiçbir problemi kalmayacaktır. Bu projenin maliyeti, 32 milyon Euro'dur. Allah'ın izniyle, bu ödemeyle bu çalışmayı bitirmeye çalışacağız" dedi.

Belediye Başkanı Mervan Gül, altyapı çalışmaları için ayrılan ödeneğin yüzde 70'inin KFW tarafından hibe edildiğini açıklayarak, "Altyapı projesinin yüzde 70'i, Alman Kalkınma Bankası tarafından hibe olarak ödenecektir. Kalan yüzde 30'unu Avrupa Yatırım Bankası kredi şeklinde karşılayacaktır. Bu projeyle, 2007 yılının sonunda Siirt ciddi anlamda rahat nefes alacaktır. Tabii ki, bizim buradaki ana hedefimiz, Siirtimiz'i modern bir kent görünümüne kavuşturmaktır. Belediyemizin bu büyük projedeki katkı payının, Katma Değer Vergisi (KDV) olan 3 milyon Euro olduğunu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2005 Pazartesi 16:18:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?