3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Bakan Koç'tan Siirt açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Siirt'in kültür ve turizm alanındaki potansiyelini açığa çıkarma çalışmalarını büyük hızla sürdürdüklerini belirterek, Siirt'e yönelik yatırım çalışmaları için 1 trilyon 769 milyar liralık ödeneği imkanları doğrultusunda çıkarttıklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Koç, Siirt'i ilgilendiren çalışmalar hakkında bir açıklama yayınladı. Bakan Koç, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her alanda atılıma girdiğini, Bakanlık olarak Türkiye'nin kültürel zenginliklerini harekete geçirecek önemli atılımlara imza attıklarını belirtti.

Kültürel temellerin sağlam olmadığı ve kültürel değerlere yönelik bir duyarlılığın oluşmadığı bir yerde medeniyetin temellerinin de kurulamayacağını ve bu temellerin kalıcı olmayacağını savunan Bakan Koç, Türkiye'nin parlak geleceği için kültür alanında atılması gereken her adımı atacaklarını, yatırım noktasında ise ihtiyaç duyulan yatırımların bir an önce gerçekleşmesi amacıyla imkanlar doğrultusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını dile getirdi.

"Türkiye'nin diğer alanlarda olduğu gibi, kültür ve turizm alanında da potansiyeli çok büyük, imkanları oldukça fazla. Ancak, bu potansiyeli ürüne dönüştürmek, Türkiye'nin geleceğine dönüştürmek, başlı başına bir vizyon ve proje meselesidir" diyen Bakan Koç, "Kültür ve turizm vizyonumuzun temelinde ülkemizi, kültürümüzü ve insanımızı kendi doğallığı, gerçekliği ve güzelliği içinde ortaya koyma düşüncesi vardır" dedi.

Bu doğrultuda her ilde, Türkiye'ye ve Türkiye'nin eşsiz kültürel zenginliğine yakışacak bir kültür merkezi açılması için başlattıkları çalışmaların adım adım sonuca ulaştığını söyleyen Bakan Koç, Siirt'e yönelik yatırım çalışmaları için öngörülen 1 trilyon 769 milyar liralık ödeneği imkanları doğrultusunda çıkarttıklarını kaydetti.

Bakan Koç, açıklamasında, 1 trilyon 769 milyar liralık ödeneğin; 1 trilyon 300 milyarının Kültür Merkezi inşaatında kullanılmak üzere İl Özel İdare'ye, 469 milyarının ise kültür ve turizm alanındaki altyapı uygulamaları başta olmak üzere, yol yapımları ve çevre düzenlemeleri için belediyelere aktarıldığını anlattı.

Türkiye'deki her ilin olduğu gibi Siirt'in de her sıkıntısıyla uğraşmayı ve çözüme kavuşturmayı en temel sorumluluğu olarak ele aldığını ifade eden Bakan Koç, "59. hükümetin bir üyesi ve Kültür ve Turizm Bakanı olarak, ülkemin kalkınması ve refaha ermesi için gece gündüz çalışmaya devam edeceğim" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 02:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?