4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Balık satışı arttı

Siirt'te, beyaz et satışlarındaki düşüş ve kırmızı et fiyatlarının yüksekliği vatandaşları balığa yöneltirken, bu durum en fazla balıkçıların işine yaradı.

Kırmızı et almakta zorlanan dar gelirli vatandaşlar, daha ucuz olan balığı tercih etmeye başladı. Kuş gribi konusundaki tedirginlik ve kırmızı etin kilosunun 9 ila 10 milyon lira arasında değişmesi nedeniyle balık satışlarında belirgin bir artış görülmeye başlandı. Genellikle Botan Çayı'nda ağlarla yakalanan ve diğer illerden getirilen balıklar, dar gelirlilerin bütçesine hitap eden uygun fiyatlarda satılıyor. Lavus balığı en yüksek fiyatla 10 YTL'den satılırken, palamut 5 YTL, kefal 5 YTL, çipura 8 YTL, azman istavrit 7 YTL, keserbaş barbun 10 YTL, kroşe istavrit 5 YTL, hamsi ise 5 YTL'den alıcı buluyor.

Siirt'te yıllardan beri balık satışı yapan Beşir Ertek, balık etinin kırmızı etten daha sağlıklı olduğunu savunarak, "Siirt'te kuş gribi korkusu, vatandaşları tedirgin ediyor. Kırmızı etin satışında artış olduğundan dar gelirli vatandaşlar da protein eksikliğini gidermek için balığa yöneliyor. Balık satışlarının uygun olması vatandaşları memnun ediyor. Bu durum da, satışlarımızın artmasını sağlıyor. Satışlarımızdan memnunuz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 15:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?