4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Basına açık, şeffaf ihale

Siirt’te köy içme suları şebekesine ilişkin ihale basına açık şeffaf bir şekilde yapıldı. Köylere Hizmet ve Su Götürme Birliği Başkanlığınca gerçekleştirilecek 7 köy ve mezranın içme suları şebekesine ilişkin ihale Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı.

İhale Komisyonu Başkanı Vali Yardımcısı Bülent Uygur yaptığı konuşmada birlik olarak ihale kanuna tabi olmadıkları halde bu kanuna uymaya çalıştıklarını belirterek “Birlik olarak ihale kanuna tabi olmadığımız halde buna uymaya çalışıyoruz. Bu yıl KÖYDES Projesi kapsamında 188 köy ve mezramıza içme suyu şebekesi yapacağız. Bunların 28’i merkeze bağlı köy ve mezralardır. Bu gün bunların 7 tanesinin ihalesini yapacağız. İşimizde sürat ve kalite istiyoruz. Cumhuriyetimizin 100 yılına yaklaştığımız bu yıllarda kadınlarımızı çeşmeden su taşımaktan kurtarmak zorundayız” dedi.

Teklif veren 7 firmanın tekliflerini inceleyen ihale komisyonu daha sonra en düşük teklif veren firmaların teklifleri üzerinden açık eksiltme usulü ile ihale yaparak en düşük teklifi tespit etmeye çalıştı. İhale sonunda 7 köy ve mezraya ait içme suları şebekeleri toplam 246.346 YTL’ye 60 gün içerisinde teslim edilmek üzere ihale edildi.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 16 Mart 2006 Perşembe 22:38:31
Güncelleme :16 Mart 2006 Perşembe 23:32:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?