3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Bayram coşkusu

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 82. yıldönümü, yurt içinde ve yurt dışında olduğu gibi Siirt’te de çeşitli törenlerle kutlanacak.

Törenlere 28 Ekim Cuma günü saat 13.00’de Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlanacak. Buradaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erecek.

29 Ekim Cumartesi günü ise ilk tören Valilikte yapılacak. Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, saat 09.00’da Makamında tebrikleri kabul edecek. Ardından bayram töreninin yapılacağı Cumhuriyet Meydanına geçilecek. Burada Vali Hüseyin Avni Mutlu, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte halkın ve öğrencilerin bayramını kutlayacak.

İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Hüseyin Avni Mutlu günün önem ve anlamını belirten bir konuşma yapacak. Öğrencilerin şiirleri ve öğretmenlerin konuşmalarıyla devam edecek olan tören, hafta içinde yapılan “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu resim, kompozisyon ve şiir yarışmaları ile spor etkinliklerinde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, tören geçişi ve folklor gösterileriyle sona erecek.

Öte yandan Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Fotoğraflarla Atatürk Sergisi” ile Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren resimler hafta boyunca Kültür Merkezinde sergilenecek, yine hafta boyunca Belediye hoparlöründen Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili veciz sözler ve şiirler okunacak, şehrin muhtelif yerlerine pankartlar asılacak.

Diğer taraftan 29 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’de Atatürk Anıtı önünde, saat 15.00’te de Sancaklar İlköğretim Okulu önünde folklor gösterileri yapılacak, saat 19.30’da Milli Eğitim Müdürlüğü izci grupları tarafından fener alayı düzenlenecek, saat 20.30’da da Cumhuriyet Meydanında müzik şöleni ile birlikte Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce hazırlanan Siirt’in dünü ve bugününü anlatan slayt gösterisi yapılacak, ardından havai fişek gösterileri gerçekleştirilecek.

Bayram provası da 27 Ekim Perşembe günü saat 09.45’de Cumhuriyet Meydanında yapılacak; Cumartesi günkü bayram töreninde hava şartlarının müsait olmaması halinde çelenk sunma ve tebrik töreni aynı gün yapılacak, tören ise 30 Ekim Pazar gününe ertelenecek.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 14:42:50
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 04:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?