4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Cenazede olaylar çıktı:1 yaralı

Güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 14 teröristten 'Mervan' kod adlı Kenan Demir, memleketi Siirt'te defnedildi. Demir'in taşındığı Batman Belediyesi'ne ait ambulansa Abdullah Öcalan'ın posteri asıldı.

Muş yakınlarındaki Şenyayla bölgesinde öldürülen teröristlerden Kenan Demir'in cenazesi, Batman Belediyesi'ne ait 72 DL 348 plakalı ambulansla memleketi olan Siirt'e götürüldü. Siirt girişinde kalabalık bir grup tarafından karşılanan ambulansa sarı, kırmızı, yeşil flamalar ile bölücübaşı Abdullah Övalan'ın posteri asıldı. Siirt'ten Gökçebağ Beldesi'ne götürülen cenaze için 5 bin kişi toplandı. 

Bağlar Mahallesi'ndeki eve getirilen Demir'in cenazesi burada yıkandıktan sonra yasadışı sloganlar eşliğinde belde mezarlığında defnedildi.

Cenazenin ardından yaşanan olaylarda yaralanan bir kişi tedavi altına alındı, daha sonra Diyarbakır Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Çıkan olaylarda silahla yaralan M.E, Siirt Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Diyarbakır Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Yaralı şahsın hayati tehlikeyi henüz atlatamadığı belirtildi.

Yaşanan olaylarda M.E. (18) adlı kişinin yaralanmasının ardından, çok sayıda kişi Siirt Devlet Hastanesi'ne akın etti. Hastane önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grubun bekleyişi sürerken, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Siirt İl Başkanı Murat Avcı, burada bir açıklama yaptı.

Avcı, "Bir arkadaşımız olay yerinde güvenlik güçlerinin açtığı ateş ile vuruldu. Devlet güçleri tarafından yaralanan arkadaşımız şu an ameliyathanede tutuluyor. Şunu yıllardır söylüyoruz. Bu ülkede savaşın hiçbirimize faydası yoktur. Ancak birileri bellerindeki silahı kullanmaktan adeta zevk alıyor. Yaramızın derin olmasına rağmen diyoruz ki, bu kanı durduracak gücümüz var Bu ülkede dökülen kanlar hepimize yetecek kadar acı yaratmıştır. Bizler bugünden sonra acıların yaşanmaması için kanın dökülmesini istemiyoruz" diye konuştu.

DTP İl Başkanı Murat Avcı, "Halkımız her türlü saldırıya açık cevap verecektir ve yarın sokağa çıkmayarak bu devlete tepkimizi göstereceğiz. Yarın esnaf kepenk kapatacak, öğrenciler okula gitmeyecek ve çarşıyı boş tutulacak. Devlet görmelidir ki saldırıya cevapsız kalmayacağız. Çağrıda bulunuyoruz. Hükümet ve devlet yetkilileri bu halka saldırılarından vazgeçmelidir" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 21:53:16
Güncelleme :28 Mart 2006 Salı 22:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?